|
|
| Maviş'le bir kahve molası!..... | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 21:54 | |
| evlilik üzerine
-Evlilik güvenle başlar neşe onun bir parçası ve sevgi onun kalbidir. —Bir evlilikte en önemli şey eşlerin Tanrı'ya inanmasıdır. İnançla her şey mümkündür. —Kendinize evliliğin tüm iyi niteliklerini hatırlatın ve kötü olanlarını düşünmemeye çalışın. —Karınıza güzel olduğunu söyleyin güzel olacaktır. Ona harika olduğunu söyleyin harika olacaktır. —Bir kadın ne kadar tertipli düzenli olursa olsun kocasını sürekli düzeltmesi gerekmez. —Günde yüz defa “Seni seviyorum” deyin. —Bir ilişkide başarı doğru kişiyi bulmaktan daha öte bir şeydir. Doğru kişi olmaktır. —Karınızı zayıflıklarından dolayı yargılamayın. Eğer o zayıflıkları olmasaydı sizinle evli olmayabilirdi. —Evlenmeden önce gözlerinizi iyice açın. Evlendikten sonra yarı kapalı tutun. —Başarılı evliliğin en büyük sırrı bütün felaketlere önemsiz küçük olaylar gözü ile bakmak önemsiz küçük olayları da felaket gibi büyütmemektir. —Bir kadınla sadece onun güzelliği için evlenmek bir evi güzel boyalı olduğu için satın almaya benzer. —Birlikte yaşayabileceğiniz bir kadınla değil onsuz yaşayamayacağınız bir kadınla evlenin. —Evlilik mümkün olduğu kadar eşit olmalı ve mümkün olduğu kadar paylaşılmalıdır. Konuşun birlikte dua edin sevin birlikte tartışın ve sonra birlikte karar verin ve anlaşın. | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 21:57 | |
| Gerçek Sevgi Üzerine
-Eğer affedecek kadar yeterli sevginiz yoksa hiç sevginiz yok demektir çünkü affetmek sevgidir.
—Sevmeyen Tanrı'yı tanımaz. Sevgi Tanrı'dır çünkü Tanrı sevgidir.
—Gerçek sevgi neredeyse Tanrı oradadır.
—Ne kadar çok severseniz sevgiye o kadar inanırsınız
-Sevmek için hiçbir zaman geç değildir.
—Sevgi azaldıkça hatalar çoğalır
-Herkesin sevgiye ihtiyacı vardır.
—Aşkın gözü kördür fakat nefretinki ondan da kördür.
—Kalbin aklın hiç bilmediği gözleri vardır.
—Sevginin gücü karşısında silahlar güçsüz kalır.
—Sevgi; inanmak güvenmek yardım etmek cesaret vermek paylaşmak anlamak hissetmek dokunmak ilgilenmek dua etmek ve vermektir.
—Büyük sevginin olduğu yerde daima büyük mucizeler olur.
—Hayat sevince başlar.
—Yeterli sevginin fethetmeyeceği zorluk yoktur. Yeterli sevginin iyileştiremeyeceği hastalık yoktur. Yeterli sevginin açamayacağı kapı yoktur. Yeterli sevginin aramayacağı deniz yoktur. Yeterli sevginin yıkamayacağı duvar yoktur. Yeterli sevginin affedemeyeceği günah yoktur.
—Dertler ne kadar derin durum ne kadar umutsuz yanlış ne kadar büyük olursa olsun yeterli sevgi hepsini çözer.
—Sevilmek en değerli hediyedir.
—Sevginin yolları şaşırtıcı ve gariptir. Hayatta sevginin değiştiremeyeceği hiçbir şey yoktur. Sevgi bencil değildir anlayışlı ve naziktir. Sevgi mantıkla değil kalbiyle görür.
—Dünyadaki en yalnız yer sevgi olmayan insan kalbidir.
—Sevdikçe yaşarız yaşadıkça severiz.
—Sevgi hiçbir zaman kaybolmaz.
—Sevgi özür dilemektir.
—En büyük sihir sevgidir.
—Gerçek olan sevgiler bitmez.
—Sevgi Tanrı'nın gücü ve ışığıdır.
—Sevginin yaratıcı gücü vardır çünkü Tanrı sevgidir ve O Yaratandır ve O'nun yardımıyla inancımız da yaratıcı olabilir.
—Sevgi işleri yoluna koymanın en iyi yoludur.
—Sevgi nedir?
-Sözleriniz incitebileceği zaman sessiz kalmak.
-Komşunuz sert davrandığında sabretmek.
-Bir rezalet karşısında sağır olmak.
-Başkalarının kederleri karşısında ilgisiz kalmamak.
-Ciddi görev çağırdığında hazır bulunmak.
-Talihsizlikler baş gösterdiğinde cesareti kaybetmemektir.
—Sevgi sevilmeyeni sever ve sayısız günahların üzerini örter.
—Sevgi kör değildir. Sevginin başka kimsenin göremediği iyiliği ve olanakları gören fazladan manevi bir gözü vardır.
—Gerçek sevgi hemen her güçlüğe farklılığa zayıflığa kusura başarısızlığa hataya günaha ve her engele karşı dayanıklıdır.
—Küçücük bir parça sevgi öyle uzun bir yol kat eder ki!
—Sevgi her şeydir. Sevgisiz hiçbir şey yoktur. Ne dostlar ne aile ne anne baba veya çocuklar veya ne sağlık ne de mutluluk veya ne Tanrı ne de Cennet sevgisiz olabilir.
—Para ile iyi bir köpek satın alabilirsiniz ama sadece sevgi onun kuyruğunu sallamasını sağlar.
—Sevginin gerçek gücünü teslimiyetin gerçek gücünü öğrenmeden bilemezsiniz.
—Sevgi iletişimdir.
—Sevgi daima bir yol bulur.
—Dost: Herkes gittiğinde o gelir.
—Sevgi sadece herkes verirken vermek değildir. Sevgi başka kimse vermezken de vermektir.
—Sevgi ateşini ne akan sular ne de seller söndürebilir.
—Merhamet kalbinizle düşünmektir.
—Kin kavgayı kışkırtır fakat sevgi tüm günahları örter.
—Sevgi başkalarının hatalarını sessizlik peçesiyle örter.
—İnsanlar yalnızdır çünkü onlar köprüler yerine duvarlar inşa etmişlerdir.
—Bir kimseye tepeden bakarken göz göze gelmeyi bekleyemezsiniz!
—Dost hatalarınızı bilen fakat çok daha önemli meziyetleriniz olduğunu düşünen insandır.
—Sevgi kalbinize orada dursun diye verilmedi. Sevgi siz ancak onu verdiğinizde gerçek sevgi olur.
—İnsanları sevmeye başladığımızda değerleri gözümüzde nasıl da artar!
—Sevgi hataları affeder. Durmadan kusur bulmak en iyi arkadaşları bile ayırır.
—Bütün kalplerin kapısını açan anahtarı ister misiniz? Sevgiyi deneyin hiç yanılmazsınız çünkü Tanrı sevgidir ve Tanrı'nın yanılması imkânsızdır.
—Sevginiz olmadan verdiğiniz hizmetin hiçbir kıymeti yoktur. | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 21:59 | |
| Yaşamda bir kez gitti mi dönmeyen üç değer:
Zaman sözcükler fırsat..........
Yaşamda hiç bir zaman yitirilmemesi gereken üç deger:
Barış umut dürüstlük..........
Yaşamda üzerinde yüksenilen üç dayanak:
Sevgi kendine güven dostluklar..........
Yaşamda sürekliliğine güvenilmeyen üç deger:
Başarı sağlik zenginlik.............
Yaşamda kişiyi geliştiren üç deger:
Çok çalışma içtenlik azim.............
Yaşamda kişiyi körelten üç öğe:
Cesaretsizlik gurur öfke....
Yaşamda önemli altı sözcük:
"Ben hatalıydım bu gerçeği kabul ediyorum"
Yaşamda önemli beş sözcük:
"Gerçekten harika bir iş başardın"
Yaşamda önemli dört sözcük:
"Bu konuda ne düşünüyorsun?"
Yaşamda önemli üç sözcük:
"Sana yardımcı olayım."
Yaşamda önemli iki sözcük:
"Teşekkür ederim."
Yaşamda en az önemli tek sözcük:
"Ben" | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:00 | |
| | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:00 | |
| | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:01 | |
| Yanlış susuyorsun - gözlerin ağıt -maviye bak Bir bugün mü, başında bunca belaHatırla,bulut değildi, umut hiç değilüstümüze abanan - isli dumanBiz ki milattan önce, milattan sonraacı kara yıllar devşirdik sabırlabeyaza dönsün diye devranKimi zaman bir çığlıkla çıktık, çığ altındanbir çığlıkla yıktık surları kimi zamanBiz ki nice tuzaklardan, sunaklardankorlardan, korsanlardan kurtulankurban Yanlış susuyorsun - gözlerin ağıt - maviye bak Sesin gökyüzüne akan ulu bir çavlansusma, zamanın durağı yokyok tarihin molasıBırak sesin gökyüzüne aksın, yıkasın yıldızlarıKapama şarkını, şarkını kapamadurma öyle kendine uzakYanlış susuyorsun - gözlerin ağıt - maviye bak Değer kıyımlarına en soylu yanıtşarkıylagüneşe köprü kurmakTürkan İldeniz | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:01 | |
| | |
| | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:03 | |
| HAYATGidene kal demeyeceksin. ..Gidene kal demek zavallılara,Kalana git demek terbiyesizlere,Dönmeyene dön demek acizlere,Hak edene git demek asillere yakışır.Kimseye hak etmediğinden fazla değer verme,yoksa değersiz olan hepsen olursun...Düşün...Kim üzebilir seni senden başka?Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen?Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?Her şey sende başlar, sende biter...Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşamasevgisini...Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. ..Öyle bir hayat yaşadım ki cenneti de gördüm cehennemi de.Öyle bir aşk yaşadım ki tutkuyu da gördüm pes etmeyi de.Bazıları seyrederken hayat ı en önden, kendimi bir sahnede buldum,Oynadım.Öyle bir rol vermişlerdi ki okudum okudum anlamadım.Kendi kendime konuştum bazen evimde, hem kızdım hem güldüm halime.Sonra dedim ki söz ver kendineDenizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin,Uçmayı biliyorsan düşmeyi de bileceksin,Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredeceksin.Öyle hayat yaşadım ki son yolculukları erken tanıdım.Öyle değerliymiş ki zaman hep acele etmem bundan anladım.NIETSZCHE | |
| | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:09 | |
| SEVGİNİN MEVSİMİ VARMI?Çiçekler, meyveler gibi... Yaz, sonbahar ya da kış. ,,Nedense duygu rüzgarları hep ilkbahara yakıştırılır. Coşkular, tutkular hep baharı simgeler. Gürül gürül akan sel sularına pek yaraşsa da bir mevsimle sınırlandırılamaz duygular. Ne zamanı ne de yeri vardır sevginin ... Ne de kuralı... Ilık bir rüzgarda olabilir, savurup götüren bir fırtına da. Buz gibi yalnızlıkları da yaşatır, sıcacık özlemleri de... Gün ışığı olur, süzülür yüreğinize, ısıtır kavurur belki de yakar. Yinede onu arar, ona koşar insanoğlu. Yakınsa da bıkmaz. Ya yüreğinde saklar sımsıkı ya da kaçırır parmaklarının arasından... Çünkü özgürdür sevgi. Tutsak edilmeyi sevmez. Neden ille de ilkbahar rüzgarları?... Oysa hemen ardından yaz gelir. Ve gerçek sevgi yaza daha yakındır. Yakan, kavuran yine de iyi ki var denilen sevgi... Buğday güneşsiz olgunlaşamaz. Ve sevgi, ekmek gibi, su gibi gerçeğidir insanın... Acı da çektirse, ısıtır, yüceltir, olgunlaştırır sizi. Anılarınızda neler var? Neler kaldı kocaman yazdan? Yüreğinizde sakladığınız yıldızlar mı? Yoksa bir mevsimlik Yaz duygusu mu? Hani yaz yağmurları gibi geçiveren... Olsun... Yaşanılan her güzelliğe saygı göstermek gerek. Yaşamının baharında olan da, Sonbahara doğru yol alan da ıslanabilir bu yağmurlardan. Olsun varsın. Sevgi yağmur gibi yağacaksa ve sırılsıklam ıslatacaksa sizi, bırakın yağsın gönlünce... Sevebilen bir yüreğiniz varsa, sevgiye saygınızda varsa eğer, dört mevsim bahar ve yazdır sizin için. Kışlardan korkmanıza hiç gerek yok! SEVGİ KAYNAĞINIZ ISITIR SİZİ..... Suna TANALTAY | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:10 | |
| ADINA DOST DERLER!... Hani vardır ya her yerde, hissetmek istersin onun varlığını...
Hani hep yanıbaşınızdaymış sanırsınız, ismini söylersiniz dalgınlıkla, her an berabersinizdir...
Yanında olduğunu unutuverirsin bir andan sonra, sonra üzüldüğünde o sımsıcacık kollarını açar sana, sarılır ağlarsın omzunda doya doya...
Senin sorununu kendi sorunu gibi benimser, bir kolun bir bacağın olur adeta...
Ayrılmak istesen de koparıp atamazsın...
Bir türlü sevindiğinde ise senden fazla mutluluk duyar...
O senin için farklıdır bütün insanlardan, tabii sen de onun için...
Aranızdaki sevginin bitmesine izin vermezsiniz, kimse bozamaz aranızı, kimse araya girmeye dahi cesaret edemez...
Ne zaman yardıma ne zaman insana ne zaman dosta ihtiyacınız olsa hep yanınızda bulursunuz, kendini adeta sizin için ayarlamıştır...
Beraber gülüp beraber ağlarsınız, daima olumlu özellikler verirsiniz birbirinize...
O sana gülmeyi öğretir sen ona kahkaha atmayı...
O sana emeklemeyi öğretir, sen ona yürümeyi...
O sana okumayı öğretir, sen ona yazmayı ve bu böyle sürüp gider...
İşte bunun adına DOST derler...
Hayatta hiçbir şeyiniz olmasın ama hep bir dostunuz olsun...
Dostlarınızın Kıymetini Bilin... | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:14 | |
| SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA
Unutma, senden bir tane daha yok bu dünyada! Gülümsemeyi asla unutma. Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve her zaman nemli kalsın göz pınarların.
Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı. Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna. Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma.
Unutma. Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından biri olmaya mahkum olacağını unutma. Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere.
Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır. Ve sen bir tane olduğun için şu koca dünyada, bazen çiğne yasayı.
Aydedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini. Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma. İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmibeş yaşında kalman gerektiğini unutma. Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından. Onurlu bir yasam sürebilmen için, sartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma.
İçindeki seni katletmeye kalkma sakın. Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma. Korkma mahallenin delisi olmaktan. Doğrucu Davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende, hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma.
Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım diye de yakıp geçme yıllarını. Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta.
Korkma insanca korkularından. Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma.
Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların. Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım. Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin, rüzgarı önüne katarak perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların.
Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse. Umutların bitmesin asla ve umutların bittiği yerin, hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma. Ve şaire kulak ver:
senden bir tane daha yok bu dünyada
| |
| | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:35 | |
| Hiçbir şey acıtmıyor canımı! Zaman, mekan, yaşamak dar geliyor bedenime, içimde yangın yerinden kalanlar, içim bomboş. Ellerini özledim, gözlerini, kokunu sesini, beni çağıran sesini. Göz bebeğimi çaldılar benden, dumana karıştı hepsi, yangından geri kalanlar gibiyim Sözün bittiği yerdeyim. Derin bir kesik açan bıçaktan daha acımasız, Sessiz ve sakinsin Zaman gibi... Sorgu odalarının sessizliği gibi içim. Kırılma noktasına gelindiğinde hayat, hiçbir şeyin önüne geçilemiyor. Şimdi yalnızlık dediğim şeyin, dopdolu bir yaşam olduğunu fark ediyorum. İçim parçalarını asla bir araya getiremeyeceğim özlem ve sevgi kırıklarıyla dolu. Bunca acıya gerek var mıydı? Uçurumun kıyısında yüzüme vuran rüzgâr, yüzüme yağan yağmur... ölüme ne kadar yakınım! Gözlerim artık anıları görmüyor, sen yoksun! Sustu içimdeki çocuk. Dün gece seni ne çok sevdiğimi söyledim uykuya, özlemin soluk alışım gibi... Şimdi sessizliğe boyun eğdim, avuçlarım düşlediklerimden sırılsıklam duyduğum korku değil. Bir neden aradım, kül oldu alevlerin arasında. Gözlerimi yangın yerinde unuttum, gözlerini kaçırma gözlerimden, üstüme sinen duman kokusu, ellerimdeki yanıklar unutmak istemediklerim. Kısık sesle konuşma benimle artık gitmek için ne çok nedenim var... Kalmak İçin Neden Yok Uzun zaman olmadı gölgelenmiş duvar diplerinde oturmam. İçimi üşüten acıdan daha fazla olabilir mi güneşin yokluğu? Kimselere söz vermiyorum kalmak için, yokluğun bir kurşun yarası ya da kör bir bıçak, hiçbiri öldürmüyor içime akan gözyaşı kadar... | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:36 | |
| Vefalı DostCanlanır birden gövdesinde dalında teni Tomurcuk, yaprak ve çiçek.. Toprağına, suyuna, güneşine minnettar Vefalı dost, ama sitemkar...Kırılmadı rüzgara, sırtını dönmedi hiç yaprağına dalına kastı olana,Serinlik verdi gölgesinde yorgunluk atana,Bülbül şakıdı dalında, Duygulandı, el salladı cihana dostça,Vefalı dost..... ama biçar...Bu bilge, vefalı dost..Esirgemedi meyvesini , gölgesini, nefesini..El salladı, fısıldadı kulağa ama duyuramadı sesini,Yaşam bu işte diyemedi..Döktü yaprağını yaşamdan çekti elini eteğiniBekledi, bekledi ve yine şenlendi,.ve yine seslendi vefalı dost,.küsmedi ama sitemkar....Öğrenin artık diyemedi...duyuramadı sesini. | |
| | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| | | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:40 | |
| İhanet ve sadakatİhanetin adı göçmen bir kuşa verilmiş, sadakatin adı ise bir serçeye. Göçmen kuş bütün bahar ve yaz boyunca Küçük koyun üstünde uçmuş serçeyle beraber Küçük sinekleri, kurtları yemişler Kış yağmurlarıyla şaha kalkmış derelerden su içmişler Masmavi gökyüzünde dans etmişler Çiçek açan ağaçlara konup, papatya tarlalarında gezmişler. Birbirlerine söz vermiş kuşlar; Ayrılmayacağız diye. Ama kış gelmiş, Göçmen kuş adına yakışanı yapmaya kararlıymış, Serçe ise her zamanki gibi sadık Ama sevgi de yabana atılmaz bir gerçek Ayrılık acı, ihanet kötüymüş serçe için Yaşamaksa önemli imiş göçmen için O baharların tatlı eğlencesiymiş sadece Gel demiş serçeye senle beraber başka bir bahara uçalım Serçe ise burda bekleyelim demiş yeni baharı Ama kış acımasızdır demiş göçmen, Yaşayamayız burda, aç kalır üşürüz Serçe hayır demiş korunuruz kötülüklerinden kışın beraber Göçmen inanmamış serçeye hayır demiş gidelim. Serçe için gitmek nasıl bir ihanetse yaşadığı yere Kalmakta aynı şekilde ihanetmiş sevgiliye Ve karar vermiş sevgiyi seçmiş Uçacakmış yeni bir bahara. Göçmen ve serçe çıkmışlar yola, Ama serçe zayıfmış, onun kanatları uzun uçuslar için değil. Dayanamayacakmış bu yola Oysa göçmenin kanatları güçlüymüş Çünkü o hep kaçarmış kışlardan Hep gidermiş zorluklarından kışın yeni baharlara Bir fırtına yaklaşıyormuş. Göçmen hızlı gidiyormuş fırtınadan, yakalanmayacakmış Ama serçe iyice zayıf kalmış, yavaşlamaya başlamış Göçmene duralım demiş artık. Biraz dinlenelim Göçmen itiraz etmiş, fırtına demiş, ölürüz. Serçe çok fırtına görmüş, kurtuluruz demiş. Ama göçmen yürü demiş serçeye birazdan okyanuslara varacağız Serçe sevgisine uymuş ve peşinden son bir gayretle gitmiş göçmenin Birazdan varmışlar okyanusa Kurtuluşuymuş bu büyük deniz göçmen için çok iyi bilirmiş buraları Ama serçe ilk kez görüyormuş ve sanki gökyüzünden daha büyükmüş bu yeni mavi Serçe artık dayanamıyormuş, son bir sevgi sesiyle seslenmiş göçmene Artık gidemiyorum. Göçmen serçeye bakmış, Bakmış ve yoluna devam etmiş.... Okyanus çok büyükmüş, serçe ise çok küçük Serçenin sevgisi de çok büyükmüş ama göçmen çok küçük. Mavi sularında okyanusun bir minik sadakat Yeni bir baharın koynunda koca bir ihanet... | |
| | | maviş Yönetici
| Konu: Geri: Maviş'le bir kahve molası!..... 20th Haziran 2010, 22:41 | |
| BU YILINIZI İYİ GEÇİRDİNİZ Mİ? Bu yılınızı iyi geçirdiniz mi? Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi? Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı? Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz? Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız? Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız? Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç? Ve siz onu hiç kokladınız mı? Yaz gecelerinde ne çok yıldız olduğuna hiç şaşırdınız mı? Kendinize bu yıl kaç oyuncak aldınız? Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye kadar güldünüz? Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl? Çimlere uzandığınız oldu mu? Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi hiç? Hiç suda taş kaydırdınız mı bu yıl? Kaç kez kuşlara yem attınız? Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı? Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz? Ya da hediye alan bir çocuğun gözlerindeki ışığı? Kaç kez mektup aldınız bu yıl? Eski bir dostunuzu aradınız mı hiç? Kimseyle barıştınız mı bu yıl? Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez farkettiniz bu yıl? İyi bir yılın, bunlar gibi bir çok küçük şeye bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü bu yıl? Yeni yılda düşünün! Baharda hemen yayılın çimenlerin üzerine... Acele edin, er veya geç; çimenler yayılacak üzerinize...
Can Dündar
| |
| | | | Maviş'le bir kahve molası!..... | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|