ne-fer Yönetici
| Konu: Bekir Sıtkı Sezgin 6th Mart 2010, 20:52 | |
|
BEKİR SIDKI SEZGİN - ÖZEL ARŞİV -1
Bir gün gelecek ben gibi nâ-çâr olacaksın - Bîmen Şen Ağlama ey âşık-ı mihnetzede gel yanıma - Hacı Fâik Bey Varalım kûy-i dil-ârâya gönül Hû diyerek - Fehmi Tokay Kanûn Taksimi Seven yok sevdiğim dil-hûn eder çok - İsmail Baha Sürelsan Tanbûr Taksimi Serde sevdâ dilde gam sînemde peykân-ı keder - Nikoğos Ağa Firkat-i cânan ile nâlân mı oldun ey gönül - Civan Ağa Feryâd ediyor bir gül için bülbül-i şeydâ - Suphi Ziyâ Özbekkan Nedir bu hâletin ey meh-cemâlim - Şevkî Bey Tanbûr Taksimi Hayli dem zencir-i zülfün aşkının meftûnuyum - Ebû-Bekir Ağa Fikr-i vaslın ile ağlar gece gündüz dîdelerim - Selânikli Ahmed Efendi Olmaz dilim elemden bir dem tehî vü hâlî - Hacı Arif Bey Neler çektim neler cânân elinden - Lem'î Atlı Dâim seni ben arardım - Kemânî Ali Ağa Nâr-ı firkat şûlepâş oldukça sînem dağlıyor - Mahmud Celâleddin Paşa Sebep ne bakmıyor yârim yüzüme - Markar Ağa
BEKİR SIDKI SEZGİN - ÖZEL ARŞİV -2
Şedd-i Araban Peşrevi - Tanbûri Cemil Bey Ey safâ-yı ârızından çeşme-i hurşîd âb - Tanbûri İzak Efendi Nedir murâd-ı dil-i kûy-i yâri biz biliriz - Hacı Sâdullah Ağa Ney & Tanbûr Müşterek Taksimi Düşünür hep seni rûhum düşünür bî-pâyan - Şemsettin Ziyâ Bey Kemân-ı aşkını çekmek o şûhun hayli müşkilmiş - Sultan III.Selim (İlhâmî) Çin-i geysûsuna zencîr-i teselsül dediler - Sultan III.Selim (İlhâmî) Tanbûr Taksimi Mûy-i jülidem oluptur serde anka lânesi - Şâkir Ağa Levm eder tâ haşredek gönlüm bana - Hacı Fâîk Bey Gâzi Giray Han Aldım hayâl-i perçemin ey mâh dîdeme - Kömürcüzâde Mehmet Efendi Sunar bir câm-ı memlû bin tehî peymâneden sonra - Fahri Kopuz Ney & Tanbûr Müşterek Taksimi Talih bana küsmüş mü Bilmezsin düşündüğüm ağladıklarım nedir - Râkım Elkutlu Gönlümün hayli zaman özge perîşanlığl var - Hacı Arif Bey
BEKİR SIDKI SEZGİN - ÖZEL ARŞİV -3
Sûznâk Peşrev - Tanbûri Emin Ağa Rûz u şeb âh eylemekten çâk-çâk oldum yeter - Küçük Mehmet Ağa Kapılır her gören ol şûh-i cihan-âşûbu - Küçük Mehmet Ağa Ey dil heves-i vuslat-ı cânân sana düşmez - Küçük MehmetAğa Zevkin ne ise söyle hicâb eyleme benden - Manyasîzâde Refik Bey Hüsn âlemini tuttu senin şöhret ü şânın - Hacı Arif Bey Kanûn Taksimi - Erol Deran Bilmezdim özüm gamzene meftûn imişim ben - Tanbûri Ali Efendi Mahzûn ise dil anda safâ cilveger olmaz - Hacı Arif Bey Açıl ey gonce-i sad-berg yaraşır - Hacı Arif Bey Akşam olur güneş gider şimdi buradan - Nikoğos Ağa Ben sözüne bağlamam bel - Nûman Ağa Meyhâne mi bu bezm-i tarabhâne-i Cem mi - Hacı Arif Bey Gönlümün bir hâli var ki gam değil kasvet değil - Emin Ongan Dağlar dayanmaz enînine dil-i mahzûnumun - Şevkî Bey Bîzâr ediyor âlemi bu hâl-i tebâhım - Şevki Bey Hasretle bu şeb gâh uyudum gâh uyandım - Nevres Paşa (Vezir-Kemânî)
BEKİR SIDKI SEZGİN - ÖZEL ARŞİV -4
Gönlüm yine bir âteş-i hicrâna dolaştı - Şeyh Edhem Efendi Uyur dâim uyanmazdı benim baht-ı siyehkârım - Hacı Arif Bey 03. Tanbûr Taksimi Ömrüm artar sana baktıkça perestişle benim - Bîmen Şen Firâkınla zâlim harâb oldu can - Şevki Bey Kimseyi böyle perîşân etme Allah'ım yeter - Alâeddin Yavaşça Ebrûlerinin zahmı nihandır ciğerimde - Dede Efendi Gel seninle yarın ey serv-i revân - Sâdullah Efendi Bana hem-dem eyleyen ey gam seni - Nikoğos Ağa Tanbûri Ali Efendi Hırâman ol çemenlerde gel ey serv-i revânım gel - Abdülhalim Ağa Beni ey gonce-fem bülbül-sıfat nâlân eden sensin - Hacı Sâdullah Ağa Ceyhun arayan dîde-i giryânımı görsün - Tanbûri Ali Efendi Cinuçen Tanrıkorur Seni arzu eder bu dîdelerim - Lem'î Atlı Esîr-i zülfünüm ey yüzü mâhım - Şevkî Bey
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Serap Mutlu Akbulut ve Bekir Sıtkı Sezgin Hollanda KRO radyosu canlı fasıl programı
01- Ey cemalin tel tel 02- saz semaisi 03- peşrev + bir nigâh et ne olur 04- Kederden mi neden bilmem 05- Solsan da sararsan + kemençe taksimi 06- Âteş-i sûzan-ı firkat 07- Şu karşıki dağda bir yeşil çadır 08- Baharın zamanı geldi
Sanatçıya Klasik Türk Sazları Beşlisi Eşlik Etmektedir. Nihat Doğu Özel Arşivinden Alınmıştır.
Bekir Sıtkı Sezgin - Ses ve Saz Dünyamızdan Program Kayıtları
A ) Sultan III. Selim Eserleri 01 - Açılış 02 - Suzidilara 1.Beste “Kirar-i aşkını çekmek o şûhun” 03 - Suzidilara 2. Beste “Çin-i giysisuna zencir-i teselsül dediler” 04 - Suzidilara Ağır Semai “A gönül cûr-a mıyız” 05 - Suzidilara Yürük Semai “Ab-ı tab ile bu seb hâneme cânan geliyor” 06 - Kapanış
B ) Dilkeşhaverân ve Rast Eserler: 01 - Neyleyim biçare dîl ey câm-i kâr-Dilkeşhaverân 02 - Seven yok sevdigim dilhûn eder çok-Dilkeşhaverân 03 - Kim görse seni askina hasr-i emel eyler-Dilkeşhaverân 04 - Askinin tahtini gönlüme kurdum-Dilkeşhaverân 05 - Açilis ve Rast Ud Taksimi 06 - Muyi jülidem oluptur-Rast 07 - Aska düstüm âşık-i âvareyim-Rast 08 - Iltifatin eyledi ihya beni-Rast 09 - Bir acayip tavr-i gaflete düstüm-Rast
C) Zaharya Eserleri: 01 - Açılış 02 - Şebnem gibi saçılsın - Hüseyni 03 - Cemalin ateş-i câm ile - Hüseyni 04 - Tâlâtın devri kamer... - Hüseyni ağır semai 05 - Tanbur taksimi - Vefik Ataç 06 - Terkeyledi gerçi beni - Hicaz yürük semai
Bekir Sıtkı Sezgin - Radyo Kayıtları
Ah Gözler O Gözler Aşkı yazdım sineme(gazel) Ateşi Aşkınla Can Bir Rüzgardır Derman kar eylemez Dinlerim Neysen Bazen Dökülmüş Zambak Gibi Dur Etme Ey Yanında Ey Bezme Bir Şeb Ey bu bahçelerde Feryad Ediyor Bir Gül Firkati Canan İle Gönlümün Bir Hali Varki Hatırla Ey Gönül İsyanım Haddini Aştı Kaside Leyla Olurki Hüzün Nedir Bu Haletin Pek Muzdaribim Rüya gibi uçan yıllar Saçının Büklümleri Seni Andım Yine Serde Sevda Dilde Sevdi bu gönül Yağmur duası Yar derdı Yine gurbet bu ne hasret Yüklüyüm dertlerden yana Zencir-i aşkın dil bestesiyim
Bekir Sıtkı Sezgin - Hollanda KRO Radyosu Kaydı 1981
01- Dur etme yanından asla 02- Güzelsin bi-bedelsin 03- Güller açıldı derdin 04- Dil sevdi sen şûh işveni 05- Almış dil hura ki 06- Zülfündedir benim baht-ı siyahım 07- Çözülme zülfüne ey dil 08- Ey gül-i nevres 09- Ey afet-i can âşık-ı âzâr 10- Hüsnüne serte serâlem 11- Hıram et gülşene gûş eyle 12- Meyhanemi bu bezm-i tarabhane-i cem mi 13- İllallah ruhu taştı rahmet deryası 14- Mülk-i ihya eyledin 15- Yemen ellerinden beni gelirken 16- Uykudan artık uyan 17- Önüme bir cebel düştü
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ALINTIDIRBekir Sıtkı Sezgin-Tuti-i Mucize-i Guyem (Orjinal Kayıt)
Eser Hakkında
Nef'i'nin en çok bilinen gazellerinden olup 3 feilâtün, 1 feilün kalıbıyla yazılmıştır.
Güfte:Nef'i Beste:Buhurîzade Zâde Mustafa Itri Makam:Segâh
Tûti-i mu'cize-gûyem ne desem lâf değil Çerh ile söyleşemem âyinesi sâf değil
Ehl-i dildir diyemem sinesi sâf olmayana Ehl-i dil birbirini bilmemek insaf değil
Yine endîşe bilür kadr-i dür-i güftarım Rüzgâr ise denî dehr ise sarraf değil
Girdi miftâh-ı der-i genc-i maânî elime Âleme bezli güher eylesem itlaf değil
Levh-i Mahfûz-i sühendir dil-i pâk-i Nef'i Tab-ı yârân gibi dükkânçe-i sahhâf değil
Alıntıdır.Teşekkürler Mukarnas.Gönlüne sağlık. [/b] | |
|