ne-fer Yönetici
| Konu: Çalışırken Zayıflayın 3rd Mart 2010, 16:37 | |
| Çalışırken Zayıflayın
Fazla kilolarınızdan yakınıyor, ancak bir türlü diyet yapamıyorsanız, "çalışma diyeti" tam size göre. Kolayca uygulayabileceğiniz bu diyetle, ayda 4 - 5 kilo verebilirsiniz!
Diyet uzmanı Aşkın Yüksel, günde yaklaşık 1350 kaloriden oluşan diyeti, çalışanların işyerinde ya da çevresinde rahatça bulabileceği besinlerle zorluk çekmeden uygulayabileceğini söyledi.
Limon ve sirke serbest
Diyet boyunca bağırsaklarında tembellik olanların salatalarında çok az bitkisel yağ veya 3 - 4 adet zeytin kullanabileceğini söyleyen Yüksel, sirke ve limonun her zaman serbest olduğunu vurguladı.
• 1. Gün 07.00 - 09.30: 1 bardak meyve suyu (şekersiz), 50 gram (2 ince dilim) kaşarla yapılmış tost 10.00 - 10.30: 100 gram elma (bir küçük boy) 12.00 - 13.00: Yarım porsiyon yağsız döner, 1 bardak ayran ve salata 16.00: 100 gram kayısı 19.00 - 20.30: 200 gram tavuk ızgara, 1 tabak salata
• 2. Gün 07.00 - 09.30: Şekersiz çay, 1 ince dilim salam, yeşil biber ve domates, 25 gram (bir ince dilim) kepek ekmeği 10.00 - 10.30: 100 gram şeftali (bir küçük boy) 12.00 - 13.00: Maksimum iki yumurtayla hazırlanmış menemen, 25 gram kepek ekmeği ve salatalık 16.00: 100 gram armut (kabuğu soyulmadan yenilecek) 19.00 - 20.30: 2 ince dilim bonfile, 2 yemek kaşığı yağsız pilav, garnitür olarak bezelye ve havuç, 1 tabak salata
• 3. Gün 07.00 - 09.30: Şekersiz çay, 1 kibrit kutusu (30 gram) beyaz peynir, 25 gram kepek ekmeği, domates ve salatalık 10.00 - 10.30: 200 gram karpuz (1 ince dilim) 12.00 - 13.00: 2 adet sosis ızgara, 1 tabak salata 16.00: 50 gram (yarım) muz 19.00 - 20.30: Izgara ya da haşlanmış balık, yeşil salata, 2 parça çikolata
• 4. Gün 07.00 - 09.30: 1 su bardağı süt, 50 gram muz, 25 gram kepekli bisküvi ya da galeta 10.00 - 10.30: Yarım simit 12.00 - 13.00: 5 adet ızgara köfte (150 gram), 25 gram kepek ekmeği ve salata 16.00: 1 dilim kavun (200 gram) 19.00 - 20.30: Yiyebildikleri kadar meyve salatası
• 5. Gün 07.00 - 09.30: Şekersiz limonlu ıhlamur, 50 gram kepek ekmeği, 30 gram (1 kibrit kutusu) kaşar peyniri, domates ve salatalık 10.00 - 10.30: Bir avuç maltaeriği 12.00 - 13.00: Ekmeksiz 2 adet hamburger köftesi, 3 - 4 adet kızarmış patates, salata, diyet içecekler ya da ayran 16.00: 1 su bardağı taze sıkılmış meyve ya da sebze suyu, 2 - 3 adet diyet bisküvi 19.00 - 20.30: 4 kalem pirzola, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, garnitür olarak iki yemek kaşığı bezelye ve havuç, salata
• 6. Gün 07.00 - 09.30: Şekersiz çay, 1 adet poğaça, domates, yeşil biber 10.00 - 10.30: Bir avuç üzüm 12.00 - 13.00: 400 gram yağsız yoğurt ve yanında iki havuç, 25 gram kepek kepek ekmeği, 200 gram meyve 16.00: 1 adet kivi 19.00 - 20.30: 2 ince dilim (200 gram) bonfile, salata
• 7. Gün 07.00 - 09.30: Şekersiz çay, 2 adet sosis ızgara, 25 gram kepek ekmeği, domates ve salatalık 10.00 - 10.30: Bir bardak limonata, 3 adet diyet bisküvi 12.00 - 13.00: 1 adet lahmacun, ayran ve bol salata 16.00: 2 top dondurma 19.00 - 20.30: 100 gram kuşbaşı dana etiyle birlikte yapılacak 200 gram taze fasulye, 2 yemek kaşığı makarna, salata ve 100 gram yoğurt | |
|