ne-fer Yönetici
| Konu: İbni Sina: Hekim – The Physician (Der Medicus) 15th Şubat 2015, 03:02 | |
| İbni Sina: Hekim – The Physician -(Der Medicus)
Yapım: 2013, Almanya IMDB Puanı: 7.3/10 Yönetmen: Philipp Stolzl Senaryo: Jan Berger, Noah Gordon Görüntü Yönetmeni: Hagen Bogdanski Müzik: Ingo Frenzel Oyuncular: Adam Thomas Wright, Ben Kingsley, Dominique Moore, Elyas M'Barek, Emma Rigby, Fahri Yardim, Franz Dinda, Makram Khoury, Michael Jibson, Michael Marcus, Mohamen Mehdi Ouazanni, Olivier Martinez, Stanley Townsend, Stellan Skarsgård, Tom Payne Süre: 150 dakika
9 yasindaki Rob Cole dogal bir yetenekle dunyaya gelmis ve annesinin yaklasmakta olan olumunu tuhaf bir bicimde sezmistir. Engelleyemedigi olum gerceklestiginde, Bader onu ikna ederek uzun bir yolculuga cikarir; bu yolculuk ise kucuk hokkabazliklari ve hekimlik alaninda cesitli yontemleri ogrendigi bir egitim sureciyle gecer. Ne var ki Cole icin bir noktadan sonra bu metodlar sinirli kalir ve daha engin bir bilgi birikimine sahip olmayi istemeye baslar. Bu amacla rotasini Pers topraklarina cevirir ve gormeyi diledigi kisi tum doktorlarin doktoru Ibn-I Sina’dir. Unlu hekimin Ispahan’daki okuluna ulastiginda ise zorluk ve yasaklarla karsilasir. En buyuk sorunu ise Hristiyan olmasi ve bu nedenle okula kabul edilemeyecek olmasidir. Ancak genc Rob icindeki bu bilgi acligiyla hepsini asmaya hazirdir ve nihayetinde kutsal amaci ugruna, sorunlari kendi belirledigi yontemlerle cozmeye baslar.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|