Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sabahat Akkiraz & Orient Expressions 'Külliyat'

YazarMesaj
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer

Sabahat Akkiraz & Orient Expressions 'Külliyat' Empty
MesajKonu: Sabahat Akkiraz & Orient Expressions 'Külliyat'   Sabahat Akkiraz & Orient Expressions 'Külliyat' Empty8th Ocak 2012, 23:50

Sabahat Akkiraz & Orient Expressions 'Külliyat' 01

Ömrünü, Anadolu'nun türkülerini derlemeye, öykülerini dinlemeye, masallarina taniklik etmeye yani "Anadolu kültürünün kesfedilmesine" adayan Sabahat Akkiraz, serüvenlerini "elektronik müzigi dogu ile bulusturan yolda kesfedilmemise yolculuk" olarak özetleyen Orient Expressions'la bulustu. Ortaya "Külliyat" çikti... Külliyat'ta ozanlik geleneginden gelen Akkiraz, halk müzigini elektronik altyapi üzerinde yorumlayan Orient Expressions'la birlikte Anadolu müzigini dünyaya fisildiyor. Tarihin ezgilerini bugünün müziginin teknolojik olanaklariyla dinleyiciye ulastiran Külliyat, Anadolu'nun kültürel zenginligini yansitirken farkli eglenme ve hüzünlenme biçimlerinin türküler araciligiyla karsilastirilmasina da, Anadolu'nun küçük bir köyünde dinlenen uzun havanin bir ballad olarak yeniden yaratilmasina da imkan veriyor.

01. Gül Fidanı Kırılır 4:39
02. Kök Ve Dal 6:56
03. Mevlam Bir Çok Dert Vermiş 5:15
04. Ben Melamet Hırkasını Giydim (Leylim Leylim) 3:34
05. Akıttın Gözümden Yaşı 5:01
06. Kayalar Merdim Merdim (Karaşar Semahı) 6:02
07. Nokta 5:21
08. Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum (Temir Ağa) 5:34
09. Ali (Methiye) 4:22
10. Eridi Kalmadı Dağların Karı 4:10
11. Ceylan Gözlerine