Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PASTA ve KEKLER

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: PASTA ve KEKLER   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:30

Çikolata Soslu Muzlu Pasta

PASTA ve KEKLER Muzlu_pasta

Malzemeler:
1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki
1 paket muzlu puding
2 adet muz
çikolata sosu
hindistan cevizi

Hazırlanması:
Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur.) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün.
Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin.
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı ters çevirin. Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin
Afiyet olsun...


En son ne-fer tarafından 16th Eylül 2011, 04:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Geri: PASTA ve KEKLER   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:31

Kayısılı kurabiye

PASTA ve KEKLER 6a00d83451e9a369e20120a64326c5970c-800wi

Malzemeler:
100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz.



Hazırlanışı:

Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın.
Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın.
Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın.
Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz.



En son ne-fer tarafından 16th Eylül 2011, 04:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Fincanda Kek   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:34

Fincanda Kek

PASTA ve KEKLER KekuPASTA ve KEKLER 312ha51

1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullanın...


kek malzemelerini çırpıp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz.
isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz.
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın
su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk. pişmesini bekleyiniz.
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilirsiniz.

sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz. Üzümlü, cevizli vs.
Fotoğraftaki Kek Krem şantili
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Geri: PASTA ve KEKLER   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:35

Çikolata soslu yaş pasta

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan şeker
2 su bardağı un
Sosu için :
Bir iki yemek kaşığı nişasta ve un
Yarım kilo süt
2-3 yemek kaşığı margarin
Kakao veya çikolata
Bir fincan toz şeker

HAZIRLANIŞI
Bir fincan su (kabartma tozuna gerek yok çünkü yumurta köpürdüğü zaman kabartma tozu yerine geciyor)
altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın (eger mixeriniz varsa mixerle çırpmanızı tavsiye ederim)
Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye indirin Güzel bir şekilde pişsin
Sosunun hazırlanışı :
Nişasta, un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırın ve bütün sütü icine ekleyin Karışımı karıştırarak kaynatın Margarini içine ekleyin karıştırın Sıcakken kekin üzerine dökün
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Esmer Turta    PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:37

Esmer Turta

PASTA ve KEKLER Ymk_373

Malzemeler
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
6-7 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao
Üzeri için :
Yarım paket toz çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Ara malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolata
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek için: Yarım fincan toz kakao

Tarifi

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin. Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Geri: PASTA ve KEKLER   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:37

ELMALI KEK

Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet iri elma

Hazırlanışı:
Kelepçeli kalıp bol miktarda margarinle yağlanır, tarçın serpilir. Elmalar soyulur, dilimlenir ve kalıba sıkı sıkı dizilir. Derin bir kabın içinde yumuşak margarin ve şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine yumurta ve süt eklenir birkaç dakika daha çırpılır. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenir, kısa süre çırpılır. Karışım elmaların üzerine dökülür. Kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 15 dakika sonra servis tabağına ters çevrilir.
__________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Geri: PASTA ve KEKLER   PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:39

Beyaz Peynirli Kurabiye

PASTA ve KEKLER 1217012336foto__s_002

Malzemeler:
1 yumurta
yarim paket margarin
1 cay bardagi yoghurt
1 cay bardagi sivi yag
1 tane kabartma tozu
alabildigi kadar un
yumurta sarisi (ustune surmek icin)
Beyaz peynir
Maydonoz

Yapilisi
Margarini once eritin ve birazcik sogumaya birakin. Diger malzemeleride ekledikten sonra hamuru yogurun. Peynir ve maydonozuda ekliyorum hamurun icine. Ne zamanki hamur ellinize yapismaz anlayinki kivama gelmistir.
Ben biraz buyuk bezeler aliyorum ve yuvarlak sekilde aciyorum. Sonra sanki pizza kesiyormusum gibi 8 parcaya kesiyorum ve teker teker ice dogru kiviriyorum. Sonra ustune bir yumurta sarisi suruyorum ve corek otu serpiyorum. 200 derecede isitilmis firinda pisiriyorum.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye...    PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:41

Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye...

PASTA ve KEKLER Gkodgn001450x338lr1


MALZEME

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un..
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır un eklenir..
Hamuru biraz sert olcak kadar un eklenir..
Yuvarlak şekil verilerek önceden ısıtılmış
fırında pişirilir..Bu arada yarım bardak şeker
1 bardak suda eritilir..Fırından çıkar çıkmaz
kurabiyeler bu suda ıslatılıp hindistan
cevizine bulanır..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PASTA ve KEKLER Empty
MesajKonu: Waffle Tarifi    PASTA ve KEKLER Empty16th Eylül 2011, 04:43

Waffle Tarifi

PASTA ve KEKLER V41Ob-

Malzemeler ;


- 1 adet yumurta
- 3/4 bardak süt
- 1 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Azıcık rendelenmiş portakal kabuğu
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Waffle Tarifi ;


- Yumurtanın akını iyice çırparak kar haline getirin.Yumurtanın sarısınıda şekerle iyice çırpin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, şekeri, portakal kabuğu rendesini ve zeytinyağını ekleyin.Bütün hepsini karıştırıp, mikserle iyice çirpin.


- Waffle makinesini yağlayıp hamuru dökün, yapışmayana kadar pişirin.İçine sevdiğimiz meyveleri, dondurmayı ve sarelleyi ekleyip servis yapın.


- Afiyet olsun.


Alinti...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PASTA ve KEKLER
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek Tarifleri Kitapları (Pasta Tarifleri-Ümit Usta-3000 Yemek Tarifi)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: