|
|
| PASTA ve KEKLER | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
ne-fer Yönetici
| Konu: PASTA ve KEKLER 16th Eylül 2011, 04:30 | |
| Çikolata Soslu Muzlu Pasta Malzemeler: 1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki 1 paket muzlu puding 2 adet muz çikolata sosu hindistan cevizi Hazırlanması: Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur.) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün. Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı ters çevirin. Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin Afiyet olsun...
En son ne-fer tarafından 16th Eylül 2011, 04:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Geri: PASTA ve KEKLER 16th Eylül 2011, 04:31 | |
| Kayısılı kurabiyeMalzemeler: 100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş) 500 g (4 su bardağı) un 200 ml (1 kutu) krema 70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri 125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış) not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz. Hazırlanışı: Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın. Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın. Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın. Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın. Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
En son ne-fer tarafından 16th Eylül 2011, 04:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Fincanda Kek 16th Eylül 2011, 04:34 | |
| Fincanda Kek 1 yumurta 1 çaybardağı süt 1,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağu un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullanın... kek malzemelerini çırpıp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz. isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz. sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk. pişmesini bekleyiniz. Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilirsiniz. sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz. Üzümlü, cevizli vs. Fotoğraftaki Kek Krem şantili | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Geri: PASTA ve KEKLER 16th Eylül 2011, 04:35 | |
| Çikolata soslu yaş pasta
MALZEMELER
3 adet yumurta 1 fincan sıvı yağ 1 fincan şeker 2 su bardağı un Sosu için : Bir iki yemek kaşığı nişasta ve un Yarım kilo süt 2-3 yemek kaşığı margarin Kakao veya çikolata Bir fincan toz şeker
HAZIRLANIŞI Bir fincan su (kabartma tozuna gerek yok çünkü yumurta köpürdüğü zaman kabartma tozu yerine geciyor) altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın (eger mixeriniz varsa mixerle çırpmanızı tavsiye ederim) Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye indirin Güzel bir şekilde pişsin Sosunun hazırlanışı : Nişasta, un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırın ve bütün sütü icine ekleyin Karışımı karıştırarak kaynatın Margarini içine ekleyin karıştırın Sıcakken kekin üzerine dökün | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Esmer Turta 16th Eylül 2011, 04:37 | |
| Esmer Turta Malzemeler 20-25 adet savayer bisküvi 4 su bardağı süt 6-7 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 4-5 yemek kaşığı kakao Üzeri için : Yarım paket toz çikolata sosu 1.5 su bardağı süt Ara malzemesi: 1 çay bardağı file Antep fıstığı 100 gr bitter çikolata 1 yumurta akı Yarım fincan şeker 10 damla limon Süslemek için: Yarım fincan toz kakao Tarifi Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin. Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun. | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Geri: PASTA ve KEKLER 16th Eylül 2011, 04:37 | |
| ELMALI KEK
Malzemeler: 3 adet yumurta Yarım paket margarin 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tarçın 3 adet iri elma
Hazırlanışı: Kelepçeli kalıp bol miktarda margarinle yağlanır, tarçın serpilir. Elmalar soyulur, dilimlenir ve kalıba sıkı sıkı dizilir. Derin bir kabın içinde yumuşak margarin ve şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine yumurta ve süt eklenir birkaç dakika daha çırpılır. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenir, kısa süre çırpılır. Karışım elmaların üzerine dökülür. Kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 15 dakika sonra servis tabağına ters çevrilir. __________________ | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Geri: PASTA ve KEKLER 16th Eylül 2011, 04:39 | |
| Beyaz Peynirli Kurabiye Malzemeler: 1 yumurta yarim paket margarin 1 cay bardagi yoghurt 1 cay bardagi sivi yag 1 tane kabartma tozu alabildigi kadar un yumurta sarisi (ustune surmek icin) Beyaz peynir Maydonoz Yapilisi Margarini once eritin ve birazcik sogumaya birakin. Diger malzemeleride ekledikten sonra hamuru yogurun. Peynir ve maydonozuda ekliyorum hamurun icine. Ne zamanki hamur ellinize yapismaz anlayinki kivama gelmistir. Ben biraz buyuk bezeler aliyorum ve yuvarlak sekilde aciyorum. Sonra sanki pizza kesiyormusum gibi 8 parcaya kesiyorum ve teker teker ice dogru kiviriyorum. Sonra ustune bir yumurta sarisi suruyorum ve corek otu serpiyorum. 200 derecede isitilmis firinda pisiriyorum. Afiyet olsun | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye... 16th Eylül 2011, 04:41 | |
| Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye... MALZEME 1 paket yumuşak margarin 1 su bardağı şeker 1 yumurta 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya aldığı kadar un.. Hindistan cevizi YAPILIŞI Tüm malzemeler karıştırılır un eklenir.. Hamuru biraz sert olcak kadar un eklenir.. Yuvarlak şekil verilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir..Bu arada yarım bardak şeker 1 bardak suda eritilir..Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler bu suda ıslatılıp hindistan cevizine bulanır.. | |
| | | ne-fer Yönetici
| Konu: Waffle Tarifi 16th Eylül 2011, 04:43 | |
| Waffle Tarifi Malzemeler ; - 1 adet yumurta - 3/4 bardak süt - 1 bardak un - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı şeker - Azıcık rendelenmiş portakal kabuğu - Çay kaşığının ucuyla tarçın - 2 yemek kaşığı zeytinyağı Waffle Tarifi ; - Yumurtanın akını iyice çırparak kar haline getirin.Yumurtanın sarısınıda şekerle iyice çırpin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, şekeri, portakal kabuğu rendesini ve zeytinyağını ekleyin.Bütün hepsini karıştırıp, mikserle iyice çirpin. - Waffle makinesini yağlayıp hamuru dökün, yapışmayana kadar pişirin.İçine sevdiğimiz meyveleri, dondurmayı ve sarelleyi ekleyip servis yapın. - Afiyet olsun. Alinti... | |
| | | | PASTA ve KEKLER | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|