Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TATLILAR

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
kardelen





TATLILAR Empty
MesajKonu: TATLILAR   TATLILAR Empty11th Ağustos 2011, 17:28

Şeftali tatlısı
Malzemeler:
6 adet şeftali
2 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı su
süslemek için:
dondurma
kıyılmış badem

öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine tozşekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım.170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerine top dondurma koyalım kıyılmış badem serpelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kardelen





TATLILAR Empty
MesajKonu: Geri: TATLILAR   TATLILAR Empty11th Ağustos 2011, 17:31

Taş Kadayıfı

Malzemeler

• 8 adet taş kadayıf

• 2 su bardağı şeker

• 2 su bardağı su

• 2 çorba kaşığı hindistancevizi

• 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

• 1 adet kivi



Kadayıfların kenarını çıkarın.Yumurtaya bulayıp kızartın.

2 Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları şerbetin içine atın. Kısık ateşte kadayıflar şerbetini çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

3 Hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alın. Ortasına kremşanti veya kaymak koyup, süsleyip servis yapın. Arzu edilirse üzerine meyve konabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kardelen





TATLILAR Empty
MesajKonu: Geri: TATLILAR   TATLILAR Empty11th Ağustos 2011, 17:34

Şekerpare



MALZEME:

2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı su



Şekerpare Tarifi

Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin. Diğer Tatlı Tarifleri ve Sütlü Tatlılar da bakabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kardelen





TATLILAR Empty
MesajKonu: Geri: TATLILAR   TATLILAR Empty11th Ağustos 2011, 17:37

Ayva Tatlısı

MALZEMELER (6 Kişilik)

3 orta boy ayva

2 su bardağı su

4 diş karanfil

1 çubuk tarçın

1 su bardağı şeker

200 gr manda kaymağı



Ayva Tatlısı Tarifi

Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.

NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kardelen





TATLILAR Empty
MesajKonu: Geri: TATLILAR   TATLILAR Empty11th Ağustos 2011, 17:41


Pandispanya
MALZEMELER

90 gr kedi dili


150 gr sütlü çikolata

750 gr karamelli dondurma


150 gr sütlü çikolata

2 çaykaşığı granül kahve

Kakao

Pandispanya Tarifi


Kahveyi 6 çorbakaşığı kaynamış suyla karıştırın. Kedi dillerini ufalayın.
Dondurmayı yavaş yavaş ılıtıp, yumuşatın.
Soğuğa dayanıklı bir kabın içine ufalanmış kedi dilinin
yarısını koyun. Uzerine kahvenin, rendelenmiş çikolatanın ve
dondurmanın yarısını katın. Kalan malzemelerle aynı işlemi bir kez daha
yineledikten sonra buzluğa koyun.
İyice şoğuttuktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



TATLILAR Empty
MesajKonu: Geri: TATLILAR   TATLILAR Empty16th Ağustos 2011, 04:32

Aşure

Malzemeler


2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:


1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri



Yemeğin Tarifi


Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.



Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık

4. 5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.



Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.




emeğinize sağlık sayın modum teşekkürler devamını bekleriz.sevgi ve saygılar..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
TATLILAR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: