Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Erdoğan Berker

YazarMesaj
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer

Erdoğan Berker  Empty
MesajKonu: Erdoğan Berker    Erdoğan Berker  Empty10th Şubat 2011, 02:39

Erdoğan Berker  Bulent_dizdar_Erdogan_Berker

Erdoğan Berker

16 Temmuz 1932 yılında Ankara‘da doğdu.
İlk, orta ve lise tahsillerini Ankara 'da tamamladı. 1950 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisliği Bölümünü kazandı ve 1955 yılında mezun oldu.

1963 yılında Tanya Berker ile evlendi ve bu evlilikten Ece ve Ebru adında iki kızı oldu.

Babasının evde ud çalması ve annesinin sesi ile ona eşlik etmesi ile musiki hevesi daha çocuk yaşlarda başlıyordu Erdoğan Berker‘in.
Üniversite yıllarında Necdet Varol ve Nevzat Sümer‘den makam ve usul dersleri alarak musiki bilgisini geliştirdi.

1955 yılında Ankara Radyosu tarafından düzenlenen “Yeni kabiliyetler“ adlı yarışmada “Senin aşkınla çak ‘ı çak oldum” isimli şarkıyı söyleyerek birinci olması Türk Müziği‘ne olan aşkını doruğa çıkardı.

1958 -1960 yılları arasında Almanya‘da olduğu zanamda ilk bestesini yaptı. Sözleri Ömer Bedrettin Uşaklı‘ya ait olan “Anlat bana gül goncası gördün mü dikensiz “ şarkısını Rast makamında besteledi.

1960 - 1982 yılları arasında mesleğinin gereği olarak gezmesi yüzünden müziğe ara vermek zorunda kaldı.

1982 - 1985 yılları arasında 50 kadar şarkı besteleyerek müzik dünyasına tekrar girdi.

90 civarında bestesi olan Erdoğan Berker'in 65 tanesi TRT repertuarında bulunmaktadır.

4 Eylül 1997 tarihinde kaybettiğimiz bestekarımızın bazı eserleri şunlardır:

Şarkılardan fal tuttum ikimize kaç kere

Seneler ne olur üstüme gelmeyin

Sana öyle hasretim ki ( Yunus gibi )

Bir ilkbahar sabahı güneşle uynadın mı hiç

Bana aşkı soruyorsun, aşk yaşanır anlatılmaz

Yağmurlardan buluttan rüzgârlardan izlerim

Şakayık

Bu hayâtın yükünü kalbimde taşıyamam

Geçip gitme yanımdan ne olur eller gibi

Gel yine ceylan gözlüm bana eskisi gibi

Bir şarkı duyarsan sevdâdan yana ( Hatırla sevgili )

Dün gönlümle dertleştik ağladık için için

Anlat bana gül bahçesi gördün mü gül dikensiz

Erdoğan Berker
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Özdemir Erdoğan
» Özdemir Erdoğan - Unutulmayan Şarkılar
» Özdemir Erdoğan - Unutulmayan Şarkılar
» ÖZDEMİR ERDOĞAN - DAYLER DAYLER