Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kakule

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



Kakule Empty
MesajKonu: Kakule   Kakule Empty18th Temmuz 2010, 19:43

Kakule ve Faydaları


Latince ismi Cardamomi fructus olan kakule zencefilgiller familyasındandır. Baharat ve koku verici olarak kullanılır. Bazı doğu ülkelerinde kakule tohumu kahve tohumuyla beraber toz haline getirilerek kakuleli kahve yapılır.

En büyük kakule üreticisi Hindistan ‘dır. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî şekilde yetişmektedir. Kakule bitkisi ülkemizde yetişmez.

Olgunlaştığında toplanıp güneşte kurutulan yeşilimsi ya da sarımsı gri meyvalarının kapsül kılıfı ayıklanmış tohumları kullanılır.

Kakule safran ve vanilyadan sonra fiyat bakımından en değerli üçüncü baharattır.

Sindirim sistemini uyarıcı etkisi vardır.

İştah açıcıdır.

Hafızayı güçlendirici özelliği kakule yararları arasındadır.

Gaz söktürücüdür.

Ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Bir çay kaşığı kakule tohumu çiğnenerek yutulur.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kakulenin hazımsızlık için kullanılabileceğini belirtmiştir.

Kakule Nasıl Kullanılır ?

Kakule çayı: Bir kahve kaşığı kakule bir bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Kakule kaynatılmamalıdır.

Öğütülmüş şekilde satılan kakule aromasını yitirir. Bu yüzden kabuklu halde almak gerekir. Kakule meyvası kullanılacağı zaman ezilmelidir. Malabar Kakulesi diğer kakule türleri içerisinde en kaliteli olanıdır.

Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır.

Hamileler kullanmamalıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kakule
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: SAĞLIK VE BAKIM :: SAĞLIK ve BAKIM :: Sağlığımızda bitkilerin önemi-
Buraya geçin: