kardelen
| Konu: Şiirperisi - Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri 19th Ocak 2010, 05:53 | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Allah Kahretsin Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarina birakacagim kendimi Kim ne derse desin! Tahammülüm kalmadi artik Biktim seni sensiz yasamaktan Nasilsa dönecegin yok senin Çildiracagi bu gidisle Allah kahretsin! ..
Dünya atesler içinde Savaslar almis basini gidiyor Afrika'da insanlar açliktan ölüyor Bense bu gidisle sensizlikten ölecegim Umurun da m i senin? Kimbilir hangi cehennemdesin? Allah kahretsin! ..
Hangi masaya otursam Senin sevdigin içikiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdigin çiçekler Ve dudaklarimda hep senin sevdigin sarkilar Senin dogumgünlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutlulugun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi pesimdesin Allah kahretsin! ..
Dün birine rastladim ayni sokakta Saçlari sen, gözleri sen Kostum heyecanla pesinden Ve hayatimda ilk defa bir tokat yedim Senin yüzünden...
Iste böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklisin adam olacagim yok benim En güzeli artik son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan birakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksiz denizlere birakmak bedenimi Ama içimde sen varsin Ya sana bir sey olursa? Allah kahretsin! ..
Ahmet Selçuk Ilkan
Ask Kitabi Ne olur söyleyin sevenler bana Ayrilmak kanun mu ask kitabinda Elele tutusup gülmeden daha Terketmek kanun mu ask kitabinda
Ümitlerim kirildi bitti Hayallerim yikildi gitti Bu dert beni benden etti Sevdim sevdim bak ne hale geldim
Her seven sonunda düsüyor derde Bu ask kitabinin yazani nerde Bir asik inandi çok sevdi diye Terketmek kanun mu ask kitabinda
Ahmet Selçuk Ilkan
Ayrilik Kapiyi Çaliyor Ayrilik kapiyi çaliyor açma Biraz daha düsün zamanimiz var.. Ne günler yasadik bak sayfa sayfa Seninle yazilmis romanimiz var..
Gönül kapisindan hemen uçma dur! Selamsiz vedasiz böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanimiz var! ...
Bir anda yokusa çevirme düzü Darginlik bir askin tadi ve tuzu Hatirla Tanriya verdigin sözü Ayrilmak yok diye yeminimiz var...
Ahmet Selçuk Ilkan
Ahmet Abi Biz böyle olacak adam degildik Ahmet abi Bu degildi hayattan bekledigimiz Ne hayallerimiz vardi seninsle Gel gör ki bes para etmedi ümitlerimiz
Yildirimlar düstü güvendigimiz daglara Hep bos çikti sarildigimiz eller Hep tas çikti inandigimiz kalpler Kaç kez sirtindan vuruldu hayallerimiz Kaç kez yikilip kaldik köse baslarinda Kaç kez delik desik oldu yüregimiz Görüyorsun ya Ahmet Abi Görüyorsun ya Bozuk para gibi harcandi gençligimiz.
Kimbilir nerede senin o liseli Kimbilir nerede benim o üniversiteli Birimiz doktor olacaktik birimiz mühendis Gel gör ki bes para etmedi ümitlerimiz
Oku adam ol derdin bana hatirlar misn? Oysa daha okumadan elimden aldilar kitaplarimi Sayfa sayfa yirttilar umutlarimi... Iste bu yüzden hala ipislak bakislarim Iste bu yüzden hala yumruk yumruk ellerim Iste bu yüzden hep böyle çatiktir kaslarim Adam olamadimsa Kendini adam sananlar utansin be Ahmet Abi! Kendini adam sananlar utansin...
Bak bir türlü bitmedi hayat kavgamiz Hep baska bahara kaldi sevdamiz Kim vurduya gitti yarinlarimiz Yalan mi be Ahmet Abi? .. Yalan mi be? ..
Siniri olmayan bir dünya yok mu? Kavgasiz savassiz bir hayat yok mu? insanca yasamak bu bize çok mu? Konussana be Ahmet Abi.. Konussana be...
Elveda asklara Elveda yillara Bu nankör hayata Yenildik be Ahmet Abi Yenildik be...
Insanin insani ezdigi bu yerde Bak bir ömür harcadik Ve harcandik be Ahmet Abi Harcandik be! .. Ah Ahmet Abi ahh..
Ahmet Selçuk Ilkan
Bana Kendini Anlat Aklimdan çikmiyorsun Sensiz bombos bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat
Hasretim gülyüzüne Susamisim sevgine Baskasindan bana ne Bana kendini anlat
Bosver esen rüzgara Bosver yagan yagmura Hadi gel kollarima Bana kendini anlat
Geceleri üsür müsün Hemen örtünür müsün Beni düsünür müsün Bana kendini anlat
Ah benim nar çiçegim Canim ipek böcegim Meraktan ölecegim Bana kendini anlat
Askimizdan kime ne Sevdamizdan kime ne Baskasindan bana ne Bana kendini anlat
Ahmet Selçuk Ilkan
-------------------------------------------------------------------------------- Beni Anneme Götürün Dudaklarimda yasayamadigim Çocuklugumun, gençligimin siiri Dört yanim hüsran Dört yanim yalan Dört yanim hüzün Dört yanim isyan!
Yanik bir sarkida dolar bakislarim Annemin ellerini ariyor avuçlarim
Beni anneme götürün Beni anneme götürün Aglamak istiyorum dizlerinde Beni anneme götürün Anlarsa beni bir o anlar Beni anneme götürün
Vazgeçtim bütün saltanatindan, Sevdalarindan köhne dünyanin Ne dostta vefa Ne askta huzur Her gün bir kahpelik Kalbimden vurur!
Yikilir kalirim bu sagir aksamlarda Önümde dag gibi bir yalnizlik Içimde yillanmis yorgunluklar Unutulmus eski bir adrese çikar yollarim Çayimin ilk yudumunda o Sigaramin son nefesinde o Anlarsa beni bir o anlar Beni anneme götürün!
Ahmet Selçuk Ilkan
Ben Bu Köyün Delisiyim Beni bilen böyle bilsin Ben dostlugun delisiyim Akil irfan sizde kalsin Ben bu köyün delisiyim
Bu acilar bitene dek Aglayanlar gülene dek Bu can bende ölene dek Ben bu köyün delisiyim
Sesi çikmaz kirik sazin Tadi olmaz susuz yazin Mezarima öyle yazin Ben bu köyün delisiyim
Ne köleyim ne de bir kul Vicdan bir borç hayat okul Alin sizin olsun akil Ben bu köyün delisiyim
Benim yolum askin yolu Benim yolum hakkin yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim
Sizde para sizde banka Sizde silah sizde bomba Bende dostluk bende sevda Ben bu köyün delisiyim
Haydi kosun savasmaya Bu dünyayi paylasmaya Ben bakarim çocuklara Ben bu köyün delisiyin
Ask okurum ask yazarim Asktir benim tek pinarim Size degmesin nazarim Ben bu köyün delisiyim
Yasayin siz akli selim Bosverin siz benim halim Siz bir dahi siz bir alim Ben bu köyün delisiyim
Benim yolum gönül yolu Benim yolum sevda yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Ben bu yurdun delisiyim...
Ahmet Selçuk Ilkan
Beni Unutamazsin Beni unutamazsin bilirim, beni unutamazsin Denizin durgunlugu, gözlerimi Coskunlugu, saçlarimi hatirlatir Kulaklarini tirmalar sesim, hayatindan silemezsin Beni unutamazsin bilirim. Parkin tozlu yollarinda yalniz dolasacaksin Mutsuz gökyüzünde bir iki yildiz, isik tutacak karanligina Delikanlinin biri uzanacak ellerine ansizin Çaresizligine, yalnizligina irkileceksin Ve daha sonra tarakta kalan saçlardan anlayacaksin ihtiyarladigini Dudaklarinin pembeligi solacak Cilâsi çikmis bir mobilya gibi eskiyecek güzelligin Kahrolacaksin! Ve bir gün gelip, beni anlayacaksin. Oysa; vakit çoktan geçmis olacak Ama sen yine de sözlerime aldirma. Gözlerin zamansiz islanmasin. Çünkü, artik çocuk degilsin Günesin nereden dogdugunu bilirsin Baska bir Istanbul olmadigini bilirsin Ve seni nasil sevdigimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin...
Ahmet Selçuk Ilkan | |
|
maviş Yönetici
| Konu: Geri: Şiirperisi - Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri 19th Ocak 2010, 06:09 | |
| çok çok teşekkürler sevgili kardelen emeklerinize sağlık....
sevgi ve saygılarımla.. | |
|