ne-fer Yönetici
| Konu: Yeni Türkiye'nin Ezgileri | 3 Cd | Yapı Kredi Arşivi 22nd Nisan 2010, 20:41 | |
| Yeni Türkiye'nin Ezgileri | 3 Cd | Yapı Kredi Arşivi
Bir ülkenin tarihinin en önemli yapı taşlarından biri kuşkusuz o ülkenin müziğidir. Müzik, o ülkenin insanlarının yaşadıklarını, hissettiklerini, umutlarını, düş kırıklıklarını, kısacası bireysel tarihlerini biraraya getirerek, toplumun tarihini en samimi yolla dile getirme gücüne sahiptir. İşte bu nedenle Cumhuriyet Türkiyesi'nin insanlarının yaşadıklarını, hissettiklerini, umutlarını, düş kırıklıklarını yansıtan, dönemine imza atmış 59 eser, 75 yılın müzikal tarihini size sunmak için bir araya getirildi.
Yeni Türkiyeni'nin Ezgileri 1
01-Sakarya Marşı - Hafız Burhan 02-İstiklal Marşı - Darüttalim-i Musiki Heyeti 03-Güzel Bir Kız Salıncakta - Riyaset-i Cumhur Orkestrası 04-Güzel Çoban - Fikriye Hanım 5-Gözüm Kaldı Gözünde - Nuriye Hanım 06-Barcarolle - Lale ve Nerkis Hanımlar 07-Akdeniz'in Koynunda - Necla Hanım 08-Sarı Zeybek - Hanende İbrahim Efendi 09-Nikriz Saz Semai - Refik ve Fahire Fersan 10-Kozanoğlu - Niğdeli Hulusi 11-Türkiye Güzeli Mübeccel'im Ben - Mübeccel Namık ve Feriha Tevfik Hanımlar 12-Dünya Güzeli - Hazım Körmükçü 13-Tahassür - Muhlis Sabahattin Bey'in Operet Heyeti 14-Terane - Faize Hasan Hanım 15-Tango Notturno - Birsen Hanım 16-Mazi - Seyyan Hanım 17-Sakarya Marşı - Darüttalim-i Musiki Heyeti 18-Bozkut Marşı - Süreyya Operet Heyeti
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Yeni Türkiye'nin Ezgileri 2
01-Onuncu Yıl Marşı - İstanbul Şehir Bandosu 02-Onuncu Yıl Marşı - İstanbul Şehir Tiyatrosu Koroları ve İstanbul Şehir Bandosu 03-Şampanya - Darüttalim-i Musiki Heyeti 04-Çok Yaşa Sen Ayşe - Mahmure Hanım 05-Tehran'a Gidelim - Melek Hanım ve Hazım Körmükçü 06-Pedimu Pedakimu - Bediha (Muvahhit) ve Vasfi Rıza (Zobu) 07-Daktilo - Deniz Kızı Eftalya Sadi Hanım 08-Yeni Türkçeye Heves - Hazım Körmükçü 09-Sen Bezmimize Geldiğin Akşam Neler Olmaz - Riyaset-i Cumhur İncesaz Heyeti 10-Tam Üç Sene - Balıkesir Türk Ocağı Korosu 11-Aldı Beni İki Kaşın Arası - Tarihi Türk Musiki Küme Okuyucuları 12-Vurgunum Ben Siyah Gözlerine - Melahat Kazım Hanım 13-Bülbülüm - Darüttalim-i Musiki Heyeti 14-Çapkın Kız - Nazmiye Sedat Hanım 15-Ali Onbaşı - Hikmet Rıza Hanım 16-İstanbul Milli Sanayi Birliği Nutku 17-Yerli Malı Marşı - Fikriye,Nezihe ve Mahmure Hanımlar 18-İzmir Methiyesi - Fikriye,Nezihe ve Mahmure Hanımlar 19-Gazi Mustafa Kemal Paşa Marşı - Türkiye Cumhurbaşkanlığı Orkestrası 20-Atatürk'e Ağıt l ve ll -Şarkışlalı Veysel (Satıroğlu) 21-Kanatları Gümüş Yavru - Münir Nurettin (Selçuk) 22-Martılar Ah Eder Çırparlar Kanat - Münir Nurettin (Selçuk
Yeni Türkiye'nin Ezgileri 3
01-Aldatursa Beni Karum - Hazım Körmükçü 02-Sorguya Çekme Beni - Hazım Körmükçü ve Melek Hanım 03-Himmet Ağa Plajda - Hazım Körmükçü 04-Zeynebim Uçtu Gitti - Münir Nurettin (Selçuk) 05-1942 Milli Oyunlar Festivali Şarkısı - Eminönü Halkevi Koro ve Orkestrası 06-İstanbul'dan Ayva Gelir - Azize Tözem ve Sarı Recep 07-Nazmiye - Rizeli Kemençeci Sadık 08-Te Te Teli (Süzül Güzel Süzül) - Neriman Altındağ,Muzaffer Akgün ve Sabahat Kulaksızoğlu 09-Alabanda Yaşasın Hayat - Muammer Karaca,Safiye Ayla 10-Gönülden Şikayet - Celal İnce 11-Ayrılık - Celal İnce 12-Papatya -Şeceattin Tanyerli 13-Yalan - Galatasaray izcaz Orkestarsı 14-Kore'ye Giden Asker - Suzan Yakar 15-Dostluk Şarkısı - Celal İnce 16-Misty - Sevinç Tevs 17-Sayanora - Ayten Gencer (Alpman) 18-Love Love Alone - Metin Ersoy 19-Luna Caprese - Hayati Kafe
Keyifli Dinlemeler... | |
|