Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Ülkemizin Yemek Haritası..

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



Ülkemizin Yemek Haritası.. Empty
MesajKonu: Ülkemizin Yemek Haritası..   Ülkemizin Yemek Haritası.. Empty18th Ocak 2010, 22:07

Ülkemizin Yemek Haritası.. Yemekharitaszr3

Ankara Ticaret Odası ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı. 81 ili kapsayan haritaya göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla lezzetli bir ülke. Hazırlanan lezzet haritasına göre illerin seçilmiş bazı yiyecekleri şöyle:


Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, süllüm.

Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap.

Afyonkarahisar: Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta.

Ağrı: Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma).

Aksaray: Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.

Amasya: Kesme ibik çorbası, unutma beni, eli böğründe.

Ankara: Calla, bici, öllüğün körü, saçkıran.

Antalya: Arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli.

Ardahan: Evelik aşı, pişi, kuymak (mıhlama).

Artvin: Hınkal, çergebaz, gendima.

Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği.

Balıkesir: Saçaklı mantı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi.

Bartın: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması.

Batman: Bumbar, Şam börek, perde pilavı.

Bayburt: Tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana.

Bilecik: Keklik kebabı, piruhi, samsı.

Bingöl: Dut pekmezi.

Bitlis: Büryan kebabı, şekalok, çorti köftesi.

Bolu: Kedi batmaz, kaldırık dolması, kaşık sapı.

Burdur: Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi.

Bursa: Ekşili baş çorbası, etli gavata, İnegöl köftesi.

Çanakkale: Tumbi, lakerda, erik macunu.

Çankırı: Yaren güveci, mıkla, tutmaç.

Çorum: Leblebi, cızlak, çullama.

Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma.

Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.

Düzce: Çerkez tavuğu, şıl böreği, lepsi.

Edirne: Mamzama, hardaliye, satır kebabı.

Elazığ: Anamaşı, tavşan üfelemesi, hürriyet kadayıfı.

Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi.

Erzurum: Cağ kebabı, den çorbası, çaşır.

Eskişehir: Çiğ börek, abısta, harşıl.

Gaziantep: Alinazik kebabı, Antep fıstığı, Köse Sefer kabağı dolması.

Giresun: Hamsi böreği, çalıçileği çorbası, karalahana diblesi.

Gümüşhane: Köme, lemis, haşıl.

Hakkari: Gulul çorbası, kepaye, kiflik.

Hatay: Kaytaz böreği, taş kadayıf, kuş gözü.

Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana.

Isparta: Sakala sarkan, kabine, kuyruğu sulu.

İstanbul: Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, beyinli Beykoz kebabı.

İzmir: İzmir köftesi, papaz yahnisi, radika salatası.

Kahramanmaraş: Dövme dondurma, pıtpıt lapası,
çullama.


Karabük: Göbü, katlaç, malak.

Karaman: Batırık, bidik, paraköfte.

Kars: Kaşar, gravyer, tandırda kaz çekmesi.

Kastamonu: Köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı.

Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı.

Kırıkkale: Kömbe, külleme, sarığı burma.

Kırklareli: Sulu kaçamak, kuru kaçamak, bıldırcın kağıt kebabı.

Kırşehir: Keykef, temal.

Kilis: Cennet çamuru, firik pilavı, mazlum.

Kocaeli: Kandıra yoğurdu, pişmaniye, otur Fatma tatlısı.

Konya: Düğün yemeği, etli ekmek.

Kütahya: Namaz dolması, tosunum, Çene çarpan çorbası.

Malatya: Kayısı, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi.

Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide.

Mardin: Ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk.

Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici.

Muğla: Dutmeç, çopur, ot ekşilemesi.

Muş: Muş köftesi, çorti aşı.

Nevşehir: Ağpakla, dıvıl, sızgıt.

Niğde: Mangir çorbası, üzüm boranası, unlu söğürme
.
Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması.


Osmaniye: Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar.

Rize: Anzer balı, hamsi çiğirtası, enişte lokumu.

Sakarya: Pekmez, yoğurt.

Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, kocakarı gerdanı.

Siirt: Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı.

Sinop: Sinop kestanesi, nokul, mamalika.

Sivas: Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu.

Şanlıurfa: İsot, şıllık tatlısı, Urfa kebabı.

Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi.

Tekirdağ: Tekirdağ köftesi.

Tokat: Tokat kebabı, bacaklı çorba.

Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi.

Tunceli: Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet.

Uşak: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur.

Van: Otlu peynir, inci kefali, ilitme.

Yalova: Pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga.

Yozgat: Testi kebabı, arabaşı.

Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, beyaz baklava.


En zengin Gaziantep

Araştırmaya göre çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep. İkinci 154 çeşitle Elazığ, üçüncü sırada ise 93 çeşit yiyecekle Ankara var.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



Ülkemizin Yemek Haritası.. Empty
MesajKonu: Geri: Ülkemizin Yemek Haritası..   Ülkemizin Yemek Haritası.. Empty18th Ocak 2010, 22:12

Artık nerede ne yenileceğini biliyoruz sayenizde. pig
Paylaşım için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
nazar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ülkemizin Yemek Haritası..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek Tarifleri Kitapları (Pasta Tarifleri-Ümit Usta-3000 Yemek Tarifi)
» ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ
» Yemek Tarifleri Videoları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: EĞİTİM - E BOOK -EDEBİYATIMIZ - TÜRK TARİHİ VE KÜLTÜRÜMÜZ - YURDUMUZ :: YURDUMUZ-
Buraya geçin: