Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 MANTI VE MAKARNALAR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty8th Eylül 2011, 01:17

Adana Makarnası


Malzemeler


1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz





Yemeğin Tarifi


Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün.

Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın.

Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin.

Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.




Akdeniz Soslu Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Spagetti
4 Domates
5 Sivribiber
200 gr Zeytin
2-3 Diş Sarımsak
1 Kaşık Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz
1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik
Bir Tutam Nane






Yemeğin Tarifi


Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.

Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.

Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.



Avokado Soslu Makarna (4 kişilik)


Malzemeler


500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalık biber
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber


Sosu İçin:


1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber




Yemeğin Tarifi


Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarmısak ve dolmalık biberi koyun. Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.

Makarnayı haşlayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.



Avunya Mantısı (4 Kişilik)


Malzemeler


1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber



Yemeğin Tarifi


Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.




Bonfile Soslu Lingunie (1 Kişilik)


Malzemeler



80 gr bonfile
3 adet kestane mantarı
1 çay bardagı demiglas sos
1/4 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
110 gr lingunie makarna
1 yemek kaşığı zeyitinyağı
1/6 bağ taze nane
6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
4 adet çeri domates






Yemeğin Tarifi


Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun.



Ceviz Soslu Makarna


Malzemeler


Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi:
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz




Yemeğin Tarifi


Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty8th Eylül 2011, 01:22


Çiftci Usulü Spagetti (4 Kişilik)


Malzemeler


400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Soğan
80 gr ceviz İçi
4 Diş sarmısak
50 gr Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar
Zeytinyağı , Tuz , Karabiber




Yemeğin Tarifi


Sardalyaları yıkayarak tuzunu alın ve şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün. Küp domatesi ekleyip ağzını kapatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmuş sarmısağı ince kıyın, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karışımı ve doğranmış zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karıştırın, biraz karabiber atın, ağzını kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.

Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşladıktan sonra hazırladığınız sosu ekleyin. Eşit miktarda parmesan peyniri veya eski kaşar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapın.




Deniz Mahsüllü Fırın Makarna (1 Kişilik)


Malzemeler


15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fırın makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane


Yemeğin Tarifi


Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün. Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin. İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın. Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.

Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin. Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.




Erişte (4 Kişilik)


Malzemeler


1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz




Yemeğin Tarifi


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım.

Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.

Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.



Fener Balıklı Lazanya (4 kişilik)


Malzemeler


400 gr. fener balığı filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
100 gr. kaşar peynir
Galeta unu


Yemeğin Tarifi



Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.

ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.

Lazanyayı haşlayıp, süzün.

Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin. Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın.

Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.

Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın.



Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik)


Malzemeler


4 kişilik hazır erişte
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
1 çay kaşığı köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kaşığı krema
50 gram tereyağı




Yemeğin Tarifi


Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.

Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir. 50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.



Fırında Makarna


Malzemeler


500 gr çubuk makarna
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet Yumurta
200 gr. Kaşar Peynir
Tuz
Karabiber



Yemeğin Tarifi


Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.

Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.

Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.

Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.

Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.

En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.

Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty8th Eylül 2011, 01:36

Ispanak Soslu Makarna

Malzemeler


1 paket burgu makarna
Yarım kilo ıspanak yaprağı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
100 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
Yeteri kadar tuz



Ispanaklı Makarna (8 Kişilik)



Malzemeler


1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber




Yemeğin Tarifi


1) lspanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.

2) Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın. Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.

4) Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.





Ispanaklı Mantı (4 Kişilik)


Malzemeler


250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yaprağı
100 gr Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz




Yemeğin Tarifi


Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.

Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suya mantarları atın.

Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.



Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz




Yemeğin Tarifi


Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin. Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin. Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.

Sosun içine file zeytin ilave edin. 10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.




Kalamarlı Makarna (4 Kişilik)


Malzemeler


Yarım paket şekilli spagetti
300 gr kalamar
1 soğan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıcak su
Tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi


Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün. Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.




Karidesli Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler



1 Paket Burgu Makarna
500 gr Ayıklanmış Karides
1 Su Bardağı Domates Ezmesi
1 Taze Soğan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi




Yemeğin Tarifi


Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın. Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın.

Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin. Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin. Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın. Karidesleri ilave edin.

Makarnayı diri kıvamda haşlayın. Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 03:39


Kırmızı Havyarlı Penne Makarna (4 kişilik)


Malzemeler

1 paket Penne makarna
2 diş sarımsak
100 gram kırmızı tuna havyan
3-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
istediğiniz baharatlardan birer tutam



Yemeğin Tarifi

Penne makarnayı dişe biraz sert gelecek şekilde haşlayın. Ateşten indirip hemen süzün.

Diğer taraftan bir kaba zeytinyağını koyun. Üzerine çok ince doğranmış iki diş sarımsağı atın, tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin. Sarımsakların beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin. Sonra penne makarnayı tencereye boşaltın. Üzerine havyarı dökün ve iyice karıştırın. Çok kısık ateşte 1-2 dakika kadar beklettikten sonra indirin.

Servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ve istediğiniz baharatlarla süsleyerek, servis yapın.

Not : Çeşitli markaların penne cinsi makarnalarım marketlerde bulabilirsiniz.




Kıymalı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Makarna
90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
1 Büyük Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
1 Çorba Kaşığı Havuç
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Defne Yaprağı
150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
3 Çorba Kaşığı Salça
12 Su Bardağı Su




Yemeğin Tarifi


Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.

Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.

Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.

Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.



Kıymalı Spagetti (6 Kişilik)

Malzemeler

1 Paket Spagetti
200 gr Yağsız Kıyma
1 Soğan
1 Havuç
1 Domates
8-10 Dal Maydanoz
2 ÇorbaKaşığı Margarin
Tuz, Karabiber



Yemeğin Tarifi


Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.

Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 5- 6 dakika pişirin. Ateşten alıp maydanozu ilave edin ve karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Ortasına kıymalı sosu döküp sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 03:59


Kolay Mantı



Malzemeler


1 paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber




Yemeğin Tarifi


Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.

Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun.

Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.




Köfteli Makarna (4 Kişilik)



Malzemeler


1 Paket Yumurtalı Spagetti
250 gr Dana Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
2 Su Bardağı Domates Ezmesi
2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz




Yemeğin Tarifi


Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri kariştirin. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın.

Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.



Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik)


Malzemeler


600 gr. Sotelik Kuzu Eti
150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir



Yemeğin Tarifi


Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın.

Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım.

Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın.

Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.

1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.

Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 04:11


MANTI

Malzemeler


400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber



Yemeğin Tarifi
Mantı (5 Kişilik)

Bir tencereye
10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.

Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.

Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.

Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.



Mantı Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Hazır Mantı
750 gr Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Kaşığı Nane
Karabiber
Tuz


Yemeğin Tarifi


Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.

Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.



Mantı Hazırlık

Malzemeler

HARCI İÇİN:

250 gr kıyma
100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 1/2 çorba kaşığı su
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 - 2/5 su bardağı su
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı



Yemeğin Tarifi


Önce harcı hazırlayın. Bunun için bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.

Hamuru hazırlamak için unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki boşluğa yumurtayı kırıp, suyu, tuzu ve zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edin.

Unu, elinizle karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeye yedirin. Hamuru yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Bu işlemi bir kez daha yineleyin. İkinci yoğurma ve dinlendirmeden sonra hamuru iki eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da, ayrı ayrı, elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak bir hale getirin.

Üzerlerine un serperek merdaneyle yaklaşık 20 cm çapında, kağıt inceliğinde açın.

4 cm aralıkla küçük köfteler halinde yuvarlanmış harcı hamurun yarısının üzerine yerleştirin.

Kalan hamuru harcın üzerine örtün. Hamuru tırtıllı rulo ile 4 x 4 cm boyutlarında kesin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 04:17

Patlıcanlı Makarna

Malzemeler


1 paket makarna
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı sos için :
Yarım kg kuşbaşi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşğığ sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlari kızartmak için 2 bardak sıvı yağ


Yemeğin Tarifi


Bir tencereye makarnanın miktarında su, yağ ve tuz koyup kaynatın. Kaynayınca makarnalari ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın, Suyunu çekince ateşten alın. Kaşıkla iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine patlıcanlı sos dökün.

Patlıcanlı sos: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Kuşbaşı dograyıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkın ve kızdırılmış yağda hafif kızartın. Kağıt peçete yayılmış tabağa alın.
Diğer tarafta yağ ve soğanı kavurup kuşbaşı etleri ekleyin. 2-3 kez karıştırın. Küçük doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pişirin. Makarnaların üzerine dökerek servise sunun.



Peynir Soslu Cevizli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler



1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı ceviz
Yarım çay bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/6 bağ nane
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz
110 gr papardelle makarna



Yemeğin Tarifi


Papardelleyi 10 dakika haşlayın. Tuzu alınmış beyaz peyniri tavuk suyu ile telle çırparak pişirin. Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte süzdürerek sos yapın.

İnce kıyılmış maydanoz ve az zeytinyağı ile tavada sotelenmiş, kırılmış ceviz parçaları ilave edin. Sosa karıştırın. Haşlanmış makarna ile karıştırın. Nane ile süsleyerek servise sunun.




Piliçli Rotini - Soya Sos İle (1 Kişilik)



Malzemeler


80 gr tavuk
Yarım çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı nişasta
Yeteri kadar tuz, beyazbiber
Yarım çay bardağı tavuk suyu
1/6 paket rotini (burgu makarna)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
1/6 bağ maydanoz
1 kahve fincanı soya filizi



Yemeğin Tarifi

Sarımsağı tavada çevirin. Sarımsak, soya sos ve nişasta ile karıştırıp marine ettiğiniz piliç etlerini tavaya ilave edin ve sotelemeye devam edin.

İçine soya filizi ve tavuk suyunu koyarak pişirin. Rotini makarnasını 9-10 dakika haşlayıp bu sosla beraber karıştırın. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 04:19

Saçaklı Mantı

Malzemeler


5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz


Yemeğin Tarifi


Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.



Sebzeli Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Paket Çubuk Makarna
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr Mantar
4 Dilim Jambon
1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
1 Adet Havuç
130 gr Tane Mısır
3 Adet Taze Soğan
1/2 Bardak Soya Fasulyesi
2 Çay Kaşığı Soya Sosu
1 Çorba Kaşığı Domates
Tuz



Yemeğin Tarifi


Makarnayı tuzlu su ile yumuşayana dek haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp tencereye koyun. Kapağını kapatın.

Yağı geniş bir tavaya koyup, orta ateşte kızdırın. Küçük doğranmış mantarları ve jambonları içine ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.

Daha sonra içine rendelenmiş havuç, mısır, soğan, tuz, soya fasulyesi, domates sosu ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Makarna ile birlikte servis yapın.




Sebzeli Makarna Çorbası (2 Kişilik)



Malzemeler


120 gr kelebek makarna
1 havuç
1 pırasa
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz



Yemeğin Tarifi


Havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin.

5 bardak tavuk suyunu tencerede kaynatın. Havuç ve pırasayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tuz serpip makarnayı ekleyin. Çorba koyulaşıncaya kadar kapağı yarı açık olarak pişirin.

Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 04:25

Spagetti Napoliten (5 Kişilik)

Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tuz
300 gr spagetti
1 su bardağı domates
25 gr rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri


Yemeğin Tarifi

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Domatesleri ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve biberi katıp, karıştırın. Tencereyi ateşten alın.

Bir başka tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alın. Kalan margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip, gerekirse ekleyin. Soğanlı konkase domatesi katın. İki dişli çatalla, makarnaları kırmadan karıştırın.

Spagetti napoliteni, yanında ayrıca rendelenmiş peynirle birlikte sıcak olarak servis yapın.



Süper Mario Spagetti (1 Kişilik)

Malzemeler


Makarna
Ketçap
Margarin
1 Çarliston Biber
1 Domates


Yemeğin Tarifi

Makarnayı haşlayıp süzün. Makarnayı haşlarken, lapalaşmadan ocaktan alıp soğuk suda bir süre bekletmeye dikkat edin. Unutmayın, çocuklar lapamsı yiyecekleri sevmezler.

Soğuk suda bekletip süzdüğünüz makarnayı margarini katarak ocakta ısınana kadar tutun.

Bir tabağa alarak çatalla kardan adama benzer bir şekil verin. Domatesler yardımıyla eldiven, ketçap yardımıyla da kaşkol yapın. Yüzünü zeytin, biber ve domates yardımıyla şekillendirin ve vakit kaybetmeden servis yapın.



Tavuklu Fırın Makarna (6 Kişilik)

Malzemeler

1/2 Paket Fırın Makarnası
1 Parça Kemikli Tavuk Göğsü
1 Paket Kremalı Mantar Çorbası
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
l Çay Bardağı Rende Kaşar
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Yumurta
Tuz, Karabiber



Yemeğin Tarifi


Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tavuğu haşladıktan sonra, ayıklayın ve etlerini didikleyin.

Kremalı Mantar Çorbasını bir tencereye dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyağı ilave ederek pişirin. Koyulaşınca, tavuk parçalarını, çırpılmış yumurtayı, kaşar rendesinin yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine süzülmüş makarnaları da ilave edip iyice harmanlayın.

Hazırladığınız karışımı tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine kalan rende kaşarı serpin. Isıtılmış firında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



MANTI VE MAKARNALAR Empty
MesajKonu: Geri: MANTI VE MAKARNALAR   MANTI VE MAKARNALAR Empty26th Eylül 2011, 04:28


Tavuklu Mantı

Malzemeler

Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavuk göğsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ


Yemeğin Tarifi

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın.

Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.




Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça


Yemeğin Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım.

Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.

Sosu için; kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.



Ton Balıklı Krem Soslu Penne (1 Kişilik)


Malzemeler

40 gr ton balığı
20 gr dana jambon
1 tatlı kaşığı dolusu kapari
2 yemek kaşığı krema
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyazbiber
110 gr penne makarna (Yaklaşık 1/5 paket)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/6 bağ dereotu



Yemeğin Tarifi

Penneyi 8-10 dakika haşlayın.

Tavaya zeytinyağı ve sarımsak koyup soteleyin. Ìçerisine ton balığı, kapari, jülyen doğranmış jambon, muskat, tuz, biber ve kremayı ilave ederek sosu hazırlayın.

Makarna ile karıştırıp, dereotu ile süsledikten sonra servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
MANTI VE MAKARNALAR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: