Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty
MesajKonu: YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...   YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty23rd Ağustos 2011, 03:38

Çılbır (4 Kişilik)
Malzemeler


6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber




Yemeğin Tarifi


Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.



Çiftlik Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber




Yemeğin Tarifi


Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.




Fırında Pazılı Omlet (4 Kişilik)



Malzemeler



1 Kg Pazı veya Ispanak
1 Soğan
2 Yumurta
2 Su Bardağı Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Light süt
5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber




Yemeğin Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin. Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin. Ilınmaya bırakın.

Fırını 80 dereceye ayarlayın. Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın. Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin. Fırına verip 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty
MesajKonu: Geri: YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...   YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty23rd Ağustos 2011, 03:42

Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat



Yemeğin Tarifi



Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.

Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin.

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.

Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.



Güveçte Yumurta

Malzemeler


1 ufak kangal sucuk
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi


Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Aralıkla olarak yumurtaları tencereye kırın. Üzerine kapağını kapatarak yumurtaların pişirin. Tuzunu ve biberini ilave edip sıcak olarak servise sunun.


Ispanaklı Yumurta



Malzemeler



6 adet Yumurta
3 adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
750 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber



Yemeğin Tarifi



Ispanağı yıkayın, ayıklayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün. Ispanağı yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, soğana katın, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşıık 10 dakika pişirin, biraz kara biber ekleyip, karıştırın, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları yıkayın, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, oyuklara koyun, biraz daha kara biber serpin, kapağı kapatıp kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty
MesajKonu: Geri: YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...   YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty23rd Ağustos 2011, 03:55


Krem Blue (5 Kişilik)

Malzemeler



7 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
500 gr Krema
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Nişasta



Yemeğin Tarifi



Bütün malzemeyi bir tencerede çırpın. Tencereyi, sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika süreyle ısıtın. Bu sırada tenceredeki malzemeleri sürekli karıştırın. Su kaynama noktasına gelmeden ateşi kapatın.

Karışımı fırına dayanaklı kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerine hafif toz şeker şerpiştirin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika üzerinin kızarması için bekletin. Fırından çıkardığınız kaplar soğuyunca servis yapın.



Menemen (4 Kişilik)



Malzemeler


2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Kahve Fincanı Süt
5 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber



Yemeğin Tarifi


2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin.

5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin. Krema hali alıncaya kadar hızla kanştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.



Mısırlı Omlet (2 Kişilik)



Malzemeler



1 Küçük Kutu Tatlı Mısır
3 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Krema
1 Tatlı Kaşığı Treyağı
Tuz, Karabiber




Yemeğin Tarifi


Mısırın suyunu süzün, tuz ve karabiberle karıştırın. Yapışmayan bir tavada tereyağını eritin. Mısırları bu yağda 1-2 dakika çevirin, kenara alın.

Yumurtaları çırpın, aynı tavaya tekrar çok az tereyağı ilave edin, üzerine yumurtaları dökün ve tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Omletiniz serfleşmeden yarı sulu haldeyken ateşten alın. Mısırları ve kremayı ekleyin.

Sıcak olarak servis tabağına alın. Sosis, jambon ya da başka hafif bir etle servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty
MesajKonu: Geri: YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...   YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty23rd Ağustos 2011, 03:59


Pastırmalı Yumurtalı Kıyma

Malzemeler


1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon



Yemeğin Tarifi


Kıymayı tencereye koyun. Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun. İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.

Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin. Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.


Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)



Malzemeler



Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.

Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.

Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.




Peynirli Omlet (1 Kişilik)



Malzemeler



2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
biber
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir




Yemeğin Tarifi



Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.

Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.

Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.

Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
maviş
Yönetici
Yönetici
maviş



YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty
MesajKonu: Geri: YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...   YUMURTA YEMEKLERİMİZ!... Empty23rd Ağustos 2011, 04:03


Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)
Malzemeler


750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber



Yemeğin Tarifi


Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Üzerinden soğuk su geçirin.

Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.

Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. Yumurtaları poşe edin.

Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.

Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.



Yoğurtlu Yumurta Salatası (4 Kişilik)


Malzemeler


5 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarmısak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
Tuz


Yemeğin Tarifi


Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.

Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.

Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.



Yumurta Benyesi (4 Kişilik)



Malzemeler


4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz



Yemeğin Tarifi


4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.

1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.



Yumurta Kroketi (4 Kişilik)



Malzemeler



8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber



Yemeğin Tarifi



Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.

Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
YUMURTA YEMEKLERİMİZ!...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ET YEMEKLERİMİZ
» ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİMİZ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: