Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Altın Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GULSEMIN
Misafir




Altın Tatlısı Empty
MesajKonu: Altın Tatlısı   Altın Tatlısı Empty24th Haziran 2011, 05:19




Altın Tatlısı

Altın Tatlısı Altin-tatlisi


Altın Tatlısı



Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne)
3 kaşık yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı


İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.Hamur için olan malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamına getirin.Hemen toplanan bir hamur.hamuru ikiye bölün merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizin.Tekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyun.Ortalarına ceviz veya fındık koyun. Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Altın pastası fırından çıkıp ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün. 2 saat sonra servise hazır.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Altın Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Altın Belgeseller
» Altin Şarkilar 1-2-3-4-5-6
» Altın Elma Şarkıları-1
» Hz. Mevlâna’dan Altın öğütler
»  Altın Elma Şarkıları 1

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız-
Buraya geçin: