Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Forumnefer'e hoş geldiniz.

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.
iyi Formlar dileriz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PİLAVLARIMIZ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty22nd Şubat 2011, 06:10

PİLAVLARIMIZ 398729456_fd932a425b_m
ANKARA TAVA

Çok lezzetli bir pilav tarifi.

Malzemeler
250 gram et (nuar ya da kemikli et)
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük domates
2 diş sarımsak
2 adet arpacık soğan
2 su bardağı su
Defne Yaprağı
Tane karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Et, soğan, defne yaprağı ve karabiberler 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
Bu arada pirinç sıcak su ile ıslatılır.
Domatesler rendelenip ezilen sarımsakla karıştırılır.
Haşlanan et liflerine ayrılır.
Yapışmaz bir tavaya ya da tavaya sıvı yağ konulup kızdırılıp altı kapatılır.
Etler yağa konulur.
Üzerine sarımsaklı domates rendesi dökülür.
En üste de pirinçler konulur.
Etin haşlama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavanın üstü kapatılarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
Pişen pilavı ters çevirmek suretiyele tabağa aktararak servise hazır hale getirebilirsinz.




En son ne-fer tarafından 23rd Şubat 2011, 00:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:38

ÖZBEK PİLAVI

Malzemeler :

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
250 gr.kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 su bardağı konserve bezelye
1 demet maydanoz
Kekik
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :
Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun.
Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.
Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.
Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:39

İÇ PİLAV

Malzemeler :

2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :

Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:40

TAVUKLU PİLAV

Malzemeler :
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tavuk
Tuz


Hazırlanışı :
Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın.
Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:41

PATLICANLI PİLAV

Malzemeler :
2 bardak pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak kızartma yağı
2 adet orta boy patlıcan
Bir miktar nane
Tuz


Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Sonra da bu patlıcanları bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin, sudan çıkarıp, parçalamadan sıkarak acı sularını çıkarın. Bol suda yıkayıp, süzülmeleri için bir kevgirde bırakın.
Bir tavada kızartma yağını kızdırıp, kuruladığınız patlıcanları bu yağda hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.
Diğer taraftan pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup tuz ilave ederek, 20-25 dakika ıslatın ve süzün.
Dört bardak suyu, tuzu ve margarini bir tencereye koyup kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ilave edip bir defa karıştırın ve önce kuvvetli, daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar kaynatın.
Pilav suyunu çektikten sonra patlıcanları ilave ederek karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine bir miktar nane ilave edip servis yapın.Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:42

BULGUR PİLAVI

Malzemeler :
2 su bardağı bulgur
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
4 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı :
Orta ateşte yağı eritin.Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişiririn.
Küçük halkalara doğradığınız biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Domatesleri de ilave edip , domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Yıkanmış bulgurları da katıp birkaç kere karıştırın.
Suyu, karabiber, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 -12 dakika pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:43

SEBZELİ PİLAV

Malzemeler :

3 adet havuç
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
100 gr.tereyağı
4/5 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Toz şeker
Tuz


Hazırlanışı :

Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu katın.
Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 20 dakika suyunu çekmesini bekleyin..
Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın. Pilava karıştırıp servise sunun.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:45

ETLİ SEBZELİ FIRINDA PİLAV

Malzemeler:
2 orta boy havuç,
1orta boy soğan
4adet biber
4 bardak pirinç
5-6 parça kuzu tandır eti(but olabilir)
tuz
yağ


Hazırlanışı
Etler daha önceden haşlanır ve soğutulmaya bırakılır,daha sonra yıkanan pirinçler sıcak suda yaklaşın 15 dk bekletilir,aliminyum bir yuyvarlak tepsinin içine soğan,domates,biber ve havuç konarak normal ateşte sote edilir ve ardından ateşten alındıktan sonra içine daha önceden sıcak suda beklettiğimiz pirinç de eklendikten sonra iyice karıştırılır,
Haşladığımız etin suyunu pirincin tepsideki yayılımındaki yüzeyine göre su az geçicek şekilde eklenir ve en üstüne et parçalarını yerleştirerek 180 derecedeki fırına verilir takriben 20 dk sonra hazırdır.Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:46

GÜVEÇTE MANTARLI PiLAV

Malzemeler:
2 SU BARDAGI BALDO PIRINÇ
250 GR. MANTAR
1 YEMEK KASIGI KUS ÜZÜMÜ
1 YEMEK KASIGI DOLMA FISTIGI
5 YEMEK KASIGI KONSERVE BEZELYE
2 ADET HAVUÇ
2 ADET KURU SOGAN
4 YEMEK KASIGI TEREYAG
1 ÇAY KASIGI TARÇIN
1 ÇAY KASIGI KARABIBER
1 YEMEK KASIGI TOZ SEKER
2 POSET TAVUK TOZ BULYON
8-10 DAL KIYILMIS DEREOTU
TUZ
YARIM LIMON SUYU



Hazırlanışı
Soğanları ince kıyın.Tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Fıstıkları ilave edin.Önceden kaynar tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
Beş dakika kadar kavurun. Mantarları kıyıp limonlu suda haşlayıp süzün. Havuçları iri rendeleyin.Kuş üzümünü yıkayıp biraz suda bekletip süzün.
Mantarları, havucu,bezelye, kuş üzümü ve ince kıyılmış dereotunu katın.4 su bardağı sıcak suda bulyonu karıstırıp pirinçlere ilave edin.Tuz, tarçın, toz şeker, karabiberi ekleyip pilavi pişirin.Suyunu çekip pilav pişince 10 dakika dinlendirin.
Servisten önce pilavi ezmeden karıştırıp güveçlere paylaştırın.Patatesleri rendeleyin. içine süt, tavuk toz bulyon ve yumurta sarısını karıştırıp bir sos hazırlayın. Bu sosu güveçteki pilavların üzerine sıvayıp üstten ısıtılmış fırında kızarana dek fırınlayın.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:47

CEVİZLİ VE KAYISILI PİLAV

Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :
Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin.
Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmiş soğanı ilave edin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Küçük doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin.
Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün. 30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 00:57

PİLAVLARIMIZ Acempilav

Acem pilavı tarifi yöresel(k.maraş)

Bu acem pilavı k.maraşa özgü bir tarif isminden iran da böyle bir yemek var ancak iran yemeğinin tarifi bizim acem pilavından farklıdır.
Malzemeler (6 - 8 Kişilik)


1 Küçük soğan
6-7 tane orta boy havuç
2 Su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et (pişmiş)
4 Su bardağı et suyu
200 gr tereyağı

Yapılışı
İlk önce etimiz pişirilir bir kenarda bekletilir. Yıkayıp soyduğumuz havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. İnce, küp küp doğradığımız soğanla birlikte, 70 gr yağda sık sık karıştırılarak iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yumuşayan havuçların üzerine tuz ve karabiber ilave edilir. Bir tencerede et suyu kaynamaya koyulur. 1-2 saat öncesinden tuzlu, sıcak suda ıslattığımız pirinçler süzülür ve yıkanır. Kaynayan et suyunun içine ilave edilir. Pilavımızın içine kavurduğumuz havuçları ve pişmiş kuşbaşı etlerimizi de ilave ettikten sonra, tencerenin ağzı kapanır. 15-20 dk. kısık ateşte pilavımız pişirilir. 5-10 dk. dinlendirdiğimiz pilavımızın üzerine karabiber serpip servis sunarız
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ne-fer
Yönetici
Yönetici
ne-fer



PİLAVLARIMIZ Empty
MesajKonu: Geri: PİLAVLARIMIZ   PİLAVLARIMIZ Empty23rd Şubat 2011, 01:11

PERDE PİLAVI (SİİRT)

Malzemeler (Dört kişilik)
1 Tavuk,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı tavuk suyu,
4 yumurta,
çay kaşığı ucuyla karbonat,
kuş fıstığı,
kuş üzümü,
100 gram badem içi,
yedi türlü baharat,
karabiber,
500 gr kadar un,
750 gram pirinç.

Yapılışı:
Tavuk ve pilav pişirilir, tavuk fırında az kızartılır. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş badem ve kuş fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. Soğutulmuş pilava 1 avuç badem, kuş fıstığı, kuş üzümü, karabiber ve baharat konup karıştırılır.
Un, yoğurt, yumurta, karbonat, tavuk suyu yoğrularak hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur.
Kubbe şekli verilen özel perde pilav tenceresinin içine katı yağ sürülür, bademler kalp şekilleri verilerek üzerine dizilir. Hamur açılarak tencere içine sıvanır. İçine bir sıra pilav, bir sıra parçalanmış tavuk dizilir.
İşlem pilav bitene kadar devam eder. En üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır.
Hamurun da üstü yağlanarak fırına atılır. Veya közü bol kül içinde gezdirilerek pişirme kıvamına getirilir. Piştikten sonra özel tencere ters çevrilerek kubbe haline gelen yekpare yemek üstünden kesilerek ve yan yufkalar dilimlenen sininin içinde bir çiçek halinde şekil verilerek ikram edilmeye başlanır.
Perde pilavı Siirt’in geleneksel yemeğidir

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PİLAVLARIMIZ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HAYATA DAİR :: Bizim Mutfağımız :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: